2008-08-31

DN Debatt under vecka 36

Jag har spenderat en hel del tid denna sista veckan med att delta i hearings anordnade av Centern och även av Vänsterpartiet. Jag har fått tillfälle att lyssna till bland andra f.d. Säpochefen Anders Eriksson, FRA's Mats Nordqvist, Håkan Kvarnström (Telia), Jan Nilsson (grundare av Bredbandsbolaget), Clarence Crafoord (chefsjurist Centrum för Rättvisa), Mårten Schultz (docent och jur. Dr.), Anna Serner (Tidningsutgivarna), och många fler.

Jag har även spenderat en del tid tillsammans med Bogomil Shopov som är ledare för FNF-rörelsen i Bulgarien. 

Jag har även suttit i långa samtal med Mark Klamberg sista tiden. Det har varit en upplyftande upplevelse att se att det finns de som är lika bevandrade i den här kampen och lika motiverade som jag är. Vi har diskuterat en hel del kring vad jag vet om sociogram och om hur de fungerar. Vi har diskuterat vad allt detta egentligen handlar om och vi har diskuterat kring vad det innebär för oss alla som individer och medborgare. Som människor.

En debattartikel kommer att gå ut i DN Debatt under den kommande veckan, som bygger just på vad jag avslöjat för Mark under våra samtal.

Artikeln kommer att bygga på avslöjanden som gjorts kring FRA, signalspaningen, behoven, kraven, men framförallt metoden. Artikeln kommer alltså att handla om något som kallas för sociogram.

Vet du inte vad ett sociogram är, bör du kanske ta reda på det. Det är något som redan idag påverkar ditt liv i högre grad än du ens kan föreställa dig.

Mark Klamberg, tillsammans med en stor del av den juridiska och intellektuella gräddan i Sverige och eventuell i Norge kommer att skriva under. Jag vet inte om jag gör artikeln en otjänst om jag begär att själv stå med. Men jag vågar lova att när artikeln publiceras, kommer skiten slå i fläkten väldigt, väldigt hårt. Håll utkik. Det kan vara intressant läsning jag ger er ändå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik