2008-08-23

Möten, möten, möten

Det är mycket som ska göras hela tiden. Det är möten mest hela tiden. Fikor, samtal på olika partikanslier och litet allt möjligt annat. Det är kul, men också stressigt, att jobba så som jag gör just nu.
Kanske borde jag vara glad över att jag har det så lugnt på arbetsfronten på det andra planet numera. Det lämnar liksom mer utrymme åt mig att ägna mig åt politiken på heltid. Det känns som om det verkligen behövs, och det känns också förvånansvärt uppskattat.

Jag hade inte kunnat tro att jag skulle ha ett så stort inflytande, eller att Svart Måndag skulle kunna växa så fort som det gjort sista månaderna. Men det är verkligen ett prov på instant gratification, om inte annat. Det händer saker hela tiden och det går verkligen åt rätt håll.

Visst är jag litet besviken över centerns rätt veka förslag, som inte tar tag i sakfrågan kring FRA-lagen alls, egentligen. Men det visar ändå på en vilja att gå i rätt riktning. Att vänstern, sossarna och miljöpartiet varit så framåt och att där finns massor av borgerliga politiker idag som går emot den officiella hållningen hos sina partier tycker jag är underbart.
Det säger mig att drömmen om ett fritt och rättvist samhälle fortfarande lever. Att hoppet inte är ute riktigt än och att en välordnad kampanj verkligen kan påverka den svenska politiken från grunden.

På onsdag påbörjas samtalen i riksdagen kring FRA-lagens vara eller inte vara. Det är vänsterns Alice Åström som sammankallar, enligt i stort sett samma princip och modell som jag lanserade för knappt två månader sedan och arbetat för sedan dess. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt passar på att komma dit.

Svart Måndag kommer att representeras av mig som ledare och grundare, en av våra debattörer, och vår informationsansvariga. Det kan inte bli annat än bra. Vi kör så det ryker och har inga som helst planer på att ge oss.

Landets medborgare ska aldrig någonsin riskera avlyssning utan brottsmisstanke. Vi ska aldrig acceptera att våra mänskliga fri- och rättigheter kränks. Vi ska aldrig tolerera åsiktsregistrering, registrering av läggning, könsidentitet, religiös övertygelse eller registrering av vår vänkrets och vårt vardagliga handlingsmönster. Vi ska inte behöva oroa oss över huruvida våra ekonomiska handlingar registreras. Det kommer aldrig vara ok, och så länge risken finns att vi drabbas av sådana lagar och sådana inskränkningar av våra friheter, kommer också Svart Måndag att vara där och kämpa för våra rättigheter som människor och medborgare.

Vi märker av att det finns ett enormt intresse för vårt arbete. Vi som arbetar inom nätverket Svart Måndag. Vi har vid flera tillfällen kört slut på bandbredd, överföringsbegränsningar och servrars kapacitet, och vi har nu återigen blivit tvungna att flytta vår sida till en ny leverantör.

Vi är inte helt klara än, men flytten ska förhoppningsvis ge oss en stabilare och mer driftsäker lösning i längden. Vi har också passat på att uppdatera utseendet på sidan, för att lätta upp det där murriga utseendet vi hade ett tag. Vi vill ju att detta ska vara ett nätverk som arbetar för hopp, och inte dyster hopplöshet.

Arbetar aktivt nu för att försöka skapa en fungerande listserver för att få nyhetsbreven att fungera ordentligt. Vår tidigare listserver finns tyvärr inte längre kvar, och den var heller inte riktigt stabil, varför vi valde att inte aktivera den. Men vi hoppas kunna erbjuda en vettig lösning inom kort. Håll ut!
De som registrerat sig för nyhetsbrev tidigare, finns förstås kvar i våra listor och vi kommer så snart som möjligt att lägga till er för vår nya lösning, så fort vi har en som fungerar.

Vi arbetar också hårt för att få tag i en fungerande PA-anläggning för den 16/9 och 11/10. Vet du något, eller har du tips, går det jättebra att kontakta mig. Jag är absolut intresserad av den hjälpen.

Mailen finns här på sidan och det är bara att skriva. Eller så kan du lägga in en kommentar om det, förstås. Jag är ganska snäll, innerst inne, så jag lovar att inte bitas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik