2008-09-14

En inbjudan med 2 dagar kvar till Hoppets Demonstration

Jo, Niklas saknas. Och det gör även Mona...

Det var när jag läste upp mig litet grann på sista stundens utveckling som jag sprang på Henrik Alexanderssons erbjudande att upplåta sin talartid till Niklas Wykman om han vill tala på Hoppets Demonstration. Även Mary på MinaModerataKarameller hänvisar till HAX's erbjudande och jag kan inte låta bli att tänka som så att det borde kunna gå att åstadkomma något än bättre om bara Niklas faktiskt dyker upp.

Om ni rusar förbi kommentarsfälten på ett par av mina sista inlägg här på bloggen, ser ni att även Leo har uppmärksammat att Niklas valt att inte närvara som talare på Hoppets Demonstration.

Jag har fört samtal med MUF om att jag velat att de ska närvara på Hoppets Demonstration. Jag tycker det är jättesynd att ett initialt väldigt stort intresse bytts ut i total tystnad. Jag hade velat se Niklas i talarstolen på tisdag, men så är inte fallet. Varför vet jag inte, och jag tänker inte heller spekulera i det. Det finns säkert fullt giltiga skäl. Jag tror att Niklas vill dyka upp och gör det om han kan.

Dock kan vi säkert göra bättre än att HAX ska behöva låna ut alltför mycket av sin talartid. Om det verkligen kniper, så lovar jag att vi säkert kan lösa det. Det blir trångt och det blir tjatigt många tal för er alla ute i publiken, men vill Niklas komma, så kan jag säkert åstadkomma något för att lösa det. ;-)

Det finns en part till i allt det här som verkligen ansträngt sig för att inte svara på förfrågningar, som inte velat kommentera eller inleda några samtal. Ytterligare en part som ignorerat inbjudningar på olika plan. Det är Socialdemokraternas partiledning, som trots Mona Sahlins tydliga ställningstaganden i samband med politikerveckan i Almedalen inte tycks vara intresserade av att alls vilja delta i samband med demonstrationen. Eller har det bara att göra med den närmast kompakta väggen man möts av om man ändå vill försöka komma i kontakt med någon som alls befinner sig på en högre nivå än kommunalråd i en mindre landsortskommun.

Tyvärr är kontaktapparaten inom (S) ökänd och det har även Nätverket Svart Måndag fått uppleva. Dock väljer jag att tro att (S) bara missat våra förfrågningar och inbjudningar på grund av den myckna administrationen och de snåriga vägarna till toppen inom partiet. Men jag skulle hemskt gärna vilja se även Mona ställa sig inför talarna på Sergels Torg på tisdag.

Det vill nog även de tusentals demonstranter som kommer vara där då. Det vill nog även medierna och alla de som får tillgång till hela demonstrationen via SVT 24 och de som kommer att följa den första stunden på Aftonbladet.se.

Har Mona verkligen råd att missa det här tillfället, frågar jag mig. Jag vill se såväl Niklas Wykman som Mona Sahlin tala på Hoppets Demonstration. 

Vill ni komma?! Ni är hemskt välkomna...

Ett stort tack och en liten ovation till Jytte Guteland (SSU) och Erik Laakso (Sossar mot Storebror) som valt att föra den socialdemokratiska fanan under demonstrationen ändå. Och därmed även ett stort tack till Fredrik Bergqvist som ställer upp och talar till förmån för alla moderater som fortfarande tror på demokrati, integritet och mänskliga fri- och rättigheter.

Men rätt ska vara rätt och vi har hela tiden eftersträvat en stor uppbackning från hela det parlamentariska spektrat och även från flera andra håll. Det håller vi, och jag, förstås fortsatt fast vid.

Därför får självklart partiledarna för de fyra allianspartierna gärna höra av sig om de mot all förmodan ändrar uppfattning om FRA-lagstiftningen tillslut. Jag har svårt att tro att så skulle ske, men de är likväl välkomna.

Och självklart uppskattar jag alltså om Mona och Niklas vill dyka in. Se detta som en väldigt officiell inbjudan!

Om Mona Sahlin och Niklas Wykman vill kika in på demonstrationen, upplåter även jag min talartid tillfullo för att se till att de får en möjlighet att tala på Hoppets Demonstration.

Jag talar förhållandevis sent - jag tänkte det var smidigt att hålla till i mitten någonstans som ansvarig för hela det här påhittet. Men det kan bli svårt inte minst för Mona att hinna. Däremot lovar jag att vi jobbar på det om ni vill dyka upp. Ni är helt enkelt väldigt välkomna. Hör av er.

Min mailadress är amanda.brihed @ svartmandag .se (utan de små hoppen där förstås, hopp hör hemma på plattan, i samhället, i demokratin och i riksdagen, snarare).

Niklas. Mona.

Skriv en rad till mig, så fixar vi det här. Jag kollar mailen flera gånger om dagen och jag väntar på svar!

4 kommentarer:

 1. Jag har nu fått svar från Wykman, som befinner sig i södra Sverige (gissar söder om Stockholm) på andra aktiviteter.

  Giltigt förfall, d v s. Det vore trevligt om någon annan från MUF talade under demonstrationen.

  SvaraRadera
 2. Fick ytterligare ett svar. De jobbar på att kontakta arrangörerna och på att fixa fram en talare.

  MUF är alltså inte ute ur leken än.

  SvaraRadera
 3. Vi fick ju till slut fram en riksdagsman i alla fall men då passade tydligen inte tiden. Det verkar som om man trott sig kunna komma glidande i sista minuten och få den tid man vill utan att ha varit med i förhandlingarna innan. Jag är själv grymt besviken.
  Jag håller tummarna för att någon som har Sahlins öra ser din uppmaning (som jag puffar för på min blogg också) och att hon inser det pinsamma.

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik