2008-09-14

FRA-debatten ur mitt personliga perspektiv

Sitter och kikar på SVT (praktiskt att man har folk i närheten som äger en tv) och blir bara mer och mer förundrad...

Att man kan bete sig så som det hävdas i inte minst kvällens Agenda är för mig fullkomligt obegripligt. Det är en nivå på diskussionerna som inte hör hemma i ett vuxet och civiliserat sällskap, än mindre i riksdagen. Tanken är att de här barnen är de som ska styra vårt land och ta tillvara våra intressen på bästa vis och utifrån deras kunskaper och deras klokhet.

Sandlåda...

Barn! VÄX UPP!

Jag föreslår en lösning på problemet med att personvalda riksdagsledamöter ändå inte får ha sin egen vilja. Avskaffa riksdagen i dess nuvarande form. Vi behöver inte 349 ledamöter i riksdagen idag. Låt oss istället införa sju stycken talare - en för varje parti. Det kostar mindre, är tydligen lika effektivt och demokratin lär ju inte bli ett dyft sämre än den redan är! Det som finns kvar av den, vill säga.


Och självklart ska vi inte låta frågan tystna som bland andra HAX, JensO och Mark Klamberg har tagit upp kring Carl Bildts uttalande om försäljning av information till diktaturer runtom i världen.

Jag har tidigare, i flera sammanhang, ställt frågan om huruvida jag som HBT-person (eller information om mitt privatliv och sådant som läggning och könsidentet) kan komma att säljas ut till länder som exempelvis Iran, där homosexuella riskerar dödsstraff idag. Man har nekat Iran information en gång. Kommer de att göra det igen? Vart går gränsen för när det är ok att sälja information till odemokratiska stater ute i världen ändå? Jag har frågat och frågat om huruvida mitt privatliv alltså kan säljas ut till stater som kan komma att agera för att skada mig på ett eller annat vis. Det tycks mig som om min fråga nu är besvarad av ingen mindre än utrikesminister Carl Bildt. Tack för att du äntligen tog dig tid att svara, Carl. Jag uppskattar att du är så ärlig.

Kan jag komma till dig när jag sedan blir fängslad vid nästa utlandsresa? Hjälper du mig då? Eller har jag irriterat dig och den övriga regeringen nog för att ni ska se mellan fingrarna om jag kan behöva reda ut vad ni alltså nu redan kan ha satt mig i?

Jag har ställt frågan om huruvida privat information kan komma att hamna i händerna på amerikanska myndigheter. Ett tag funderade jag på att flytta till USA, därför att jag trivs så himla bra i den amerikanska mellanvästern. Även New York har lockat en hel del sista tiden. Nu är det väl uteslutet, eftersom hbt-personer inte har en chans att få uppehållstillstånd i staterna. Tack, regeringen. Jag uppskattar er omsorg om min valfrihet och mina fri- och rättigheter.

Som t-tjej och bisexuell kan jag inte låta bli att fundera över hur jag som en av ledarfigurerna i motståndsrörelsen mot FRA löper risken att drabbas av extra kraftfull bevakning från FRA's och regeringens sida. Innebär det att jag är tvärkörd nästa gång jag bestämmer mig för att ta en utlandssemester, och bör jag forska litet extra i vilka länder jag numera bör kunna tillåta mig att resa till eller till och med mellanlanda i? Någonstans är jag ju, trots allt, utrustad med någon form av självbevarelsedrift ändå.

Jag trodde att vi levde på 2000-talet. Det här känns så märkligt och så otroligt urfånigt. Det är dags att regeringen vaknar nu och inser att de faktiskt sitter där de sitter för att de ska representera mig och alla andra väljare. Inte riskera mitt liv eller inskränka min frihet att resa vart jag vill, känna trygghet, uppleva en värld fri från förtryck och ha en känsla av att jag lever i ett rättvist samhälle.

Regeringen till KU nu på en gång! FRA-lagstiftningen, PKU-ändamålsglidningen och trafikdatalagringsförslaget i cylinderarkivet nu!

Det är dags att växa upp, ta sig i kragen och sluta vara så djävulusiskt giriga och dessutom paranoida i den där märkliga kombinationen ni lagt er till med sedan september 2001. Det är dags att se att världen är större än att regeringen och försvarsmakten ska få ha som mål att rätt personer blir bjudna på rätt cocktailpartyn på andra sidan Atlanten för att man ingår i den exklusiva persondataförsäljningsklubben.

Återigen:

Riv upp FRA-lagstiftningen!
Stoppa PKU-eländet!
Stoppa ändamålsglidningen för trafikkameror, viseringssystem i kollektivtrafiken och liknande!
Stoppa trafikdatalagringssystemet!
Barn! Väx upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik