2008-09-22

Föreläsningshelg på F! och uppstartsarbete för FNF2008

Jag får be om ursäkt för att jag inte hunnit spendera så mycket tid mer er alla här på bloggen sista veckan efter 16 september.

Ett par dagars nästan vila och ett uppstartsarbete för att få igång arbetet kring Freedom Not Fear den 11 oktober har gjort att jag försummat er allihopa en aning. Men jag vågar lova att det ryktet om min bortgång, som det så ofta heter, är kraftigt överdrivet.

I helgen har jag föreläst för F! Stockholm om FRA-lagen, dess bakgrund, verkningar, framtid och efterföljare. Det var en väldigt lyckad föreläsning och det tycks ha varit mycket uppskattat. Ett stort tack till Linnéa som bjöd in mig att delta.

Föreläsningen tar cirka en timme, plus frågestund, och det är inte alls otroligt att den som behöver mer information kring FRA-lagen och risken med det kommande övervakningssamhället kan komma att få en bra deal för föreläsningen.

Med FNF går det så sakteliga framåt.

Vi har tillgång till Kungsträdgården under dagen den 11 oktober med möjlighet att förlänga tidsomfattningen något vid behov. Vi har redan en fantastisk potentiell talarlista, även om den inte är satt ännu. Men visst kommer den att vara i samma klass som den 16 september.

Min dröm är dock att vi ska kunna få loss en hyfsad slant från sponsorer för att kunna få tillträde till den fullutrustade scenen i Kungsträdgården. Jag vill göra detta till en fest. En möjlighet för partierna att dyka in och säga hej med enklare tält och liknande, där de får berätta vad de vill och vart de står kring frågor som övervakningssamhället, vår framtida demokrati, vår rätt till integritet, privatliv, mänskliga fri- och rättigheter.

Jag vill ha upp ett par större artister, både musiker och komiker som sätter en litet gladare och roligare stämning denna gången. Vi ska ju fira och ta tillbaka vår frihet nu. Visa att vi inte tillåter oss att bli skrämda av eller bli alltmer rädda, uppgivna och skygga inför den märkliga samhällsutvecklingen som omger oss just nu.

Det är dags att vi får ett slut på den här fruktansvärda paranoian som infesterat västvärlden sedan början av 2000-talet. Det är dags att visa att vi fortfarande tror på omtanke, respekt och mänskliga rättigheter.

Jag tror inte på principen om att man måste döda friheten för att kunna skydda den. Ett sådant resonemang från någon annan än regeringen Reinfeldt brukar annars sluta med en stor rättspsykiatrisk undersökning eller många år i fängelse. Kill your darlings to protect them... well - inte för mig!

Vi arbetar alltså för att försöka skapa en folkfest den 11 oktober. Jag hoppas på total uppslutning från hela det politiska spektrat, jag har ett par kort av små valörer i ärmen på min långärmade topp och jag tror det är görligt.

Men representerar du ett företag eller en organisation som tror på vår rätt till ett fritt samhälle och en sann demokrati, så ta denna chansen. Vi gör din röst hörd. Vi gör det betydligt bättre från scenen i Kungsträdgården med ett riktigt intressant artistutbud. 

Vi har lyckats få en bra deal på scenen, och vi har även fått erbjudande om ekonomiskt bidrag från Tidningsutgivarnas VD Anna Serner.

Kan vi få fyra eller fem företag eller organisationer att matcha Annas fantastiska generositet och kampvilja, så kan vi dra detta i land och det kan bli en manifestation med glöd och glans för att räcka hela hösten och vintern ut.

Kom till kamp nu. Spendera en liten bit för att stödja vår kamp. Utnyttja kontaktnätet du har men som idag ligger vilande. Vi kan göra det här. Och vi kan göra det tillsammans för vår framtid, vår frihet, vår demokrati. För våra barn och barnbarn som riskerar att växa upp i en värld där demokrati är något man berättar om i sagor och som riskerar växa upp i ett samhälle där integritet, frihet och rättigheter är något tabubelagt som man inte vågar nämna högt för rädslan att staten hör dig...

Vill du ha ett fritt samhälle även imorgon, så stöder du Svart Måndag nu.

Kontakta mig via telefon om du har mitt nummer. Mail går också bra. 

amanda. brihed@svartmandag.se

Jag väntar på ditt svar...

Rock on!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik