2008-09-18

Flipp

Ibland kan det vara underhållande att kika förbi Politikbloggen och se vad för dumheter som skrivs där angående FRA och FRA-motståndet. Idag blev jag extra road. 

Jag tror att man kan kalla det för kritik, onekligen. Demonstrationerna den 16 september ska ha varit en flopp? Jag vet inte hur människan räknar, men det verkar inte riktigt stämma med det övriga landets uppfattning.

Visst var deltagarantalet något för lågt för att vi skulle vara helt nöjda, men så jäkla dåligt var det faktiskt inte. 

Piratpartiets demo utanför Riksdagen vid Mynttorget drog cirka 500 demonstranter. Det var ungefär 500 personer som gick från Norrmalmstorg till Sergels Torg. Som mest befann sig cirka 1200 personer på Plattan under dagen, vilket jag håller med om är litet för få. Men att folk kommer och går under en så lång demonstration får man räkna med. Sällan var antalet personer på Plattan mindre än 5-600 personer. 

Till det bör vi räkna ytterligare 500 personer i Malmö och cirka 1500 demonstrerande i Göteborg. Det ger cirka 3000 demonstranter under en och samma dag. Ytterligare något tusental om man räknar de personer som kom och gick under tiden demonstrantionerna. 

Lägg därtill mediebevakningen och utsändningen av hela demonstrationen på Sergels Torg från SVT24 tidigare idag. Lägg till det att vi presenterade 6 st folkpartistiska riksdagsledamöter som ställde sig mot lagen och väl över trettio talare som representerade hela det politiska spektrat inkl. ungdomsförbunden, Tidningsutgivarna, SJF, Centrum för Rättvisa, RFSL, Unga Rörelsehindrade och ett par andra organisationer.

Tidningsrapporteringen, debattartiklarna och ledarna ger en otvetydigt annorlunda bild av dagen. Demonstrationerna ses i regel som en enorm seger för FRA-motståndet, demokratin, integriteten och allas våra mänskliga fri- och rättigheter.

Riksmötets öppnande blev fullkomligt dränkt i all rapporteringen från demonstrationerna, vilket inte hänt särskilt ofta historiskt sett. SVT24 har hittills aldrig sänt en demonstration på fyra-fem timmar oavkortad och få inhemska politiska debatter har fått så mycket utrymme som vi lyckats röna under de sista månaderna och i samband med demonstrationerna 16 september.

Få ämnen har heller diskuterats inom riksdagens korridorer på ett så flitigt vis som detta med FRA-lagstiftningen. 

Nej, jag tycker nog inte man kan kalla det för en flopp. Motionen kommer att tas upp i höst, och med den faller FRA-lagen. Majoriteten är vår och det visade vi klart och tydligt under Hoppets Demonstration den 16 september på Sergels Torg.

Folkets - medborgarnas - vilja kommer att segra. Vi är snart där.

Bortsett från det kalla vädret som visserligen drog färre än jag hoppats, tycker jag nog att det hela blev en väldigt intressant styrkedemonstration ändå. 
Vi har tålamod. Vi fortsätter kämpa. Vi tänker inte tystna. Men den kompakta tystnaden från regeringshåll blir mer och mer pinsam. Snart blir den så kompakt att Rosenbad riskerar implodera. 

1 kommentar:

  1. http://scabernestor.blogg.se/?tmp=19192907


    Federley har trampat i det igen.

    Nu tycker han att vi ska sluta gorma och gapa tills tilläggsproppen är klar.

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik