2008-09-26

Om sanningen ska fram

...så väntar jag med spänning på att se det fullständiga resultatet av den här senaste FRA-uppgörelsen. Jag vet ännu inte alla detaljer kring vad exempelvis Mark Klamberg säger sig veta. Han kan ha tillgång till mer information än jag själv har och jag borde kanske ta en lång prata där och på andra håll närmsta tiden. Det finns mycket att göra ännu.

Missta er inte på vart jag står i detta. Jag tycker vi kommit en bra bit på väg och mycket är fixat som var nödvändigt att fixa. Vi har tagit ett par steg framåt. Men vi har låååååååång väg kvar att gå. Och när det gäller omgivande lagar, förordningar och kommande förslag, har vi en än längre väg att traska innan vi nått in i mål...

För att kunna göra det måste vi kunna arbeta långsiktigt. Jag har valt att göra detta genom att gruppera om och inleda en utvecking som ger möjligheter att tänka på ett helt annat vis. Agera på ett helt annat vis.

En notis kring mig som person och som ledare av Nätverket Svart Måndag...

Jag har länge varit tydlig med att jag faktiskt uppbär en politisk grund i det jag gör. Att jag idag är medlem i ett politiskt parti och att jag är kopplad till en ideologisk övertygelse. Jag har hittills valt att inte gå ut med den övertygelsen, då jag sett ett behov av att kunna agera politiskt obundet i just FRA-frågan. Nu är vi dock på väg in i en annan fas rent politiskt och utvecklingen ser annorlunda ut idag. Jag kommer därför inom kort att avslöja vart jag står. Om inte annat, så till svar åt exempelvis Jessica Presits (Luf), som kritiserat mig för att jag faktiskt alls har någon som helst koppling till politiken. Men jag menar... det är faktiskt inte så himla konstigt. Det är klart jag har en koppling till politiken.

Min trovärdighet hade varit mindre om jag aldrig varit engagerad på något plan alls och bara var en opolitisk gnällspik som gnällde bara för att gnälla. Att åstadkomma vad jag åstadkommit på så kort tid kräver absolut ett kontaktnät som man bara får via ett politiskt engagemang. Jag är relativt öppen för diskussioner över hela det politiska spektrat och jag tror att jag är en bra lyssnare och att jag har ett väldigt evidensbaserat tänk när det kommer till politiken. Det har jag nytta av i mitt arbete och jag tror inte att Svart Måndag hade skett om jag inte arbetat så tydligt som jag gjort kring detta och utnyttjat de kunskaper om politiken och de nätverk jag ändå har.

Jag är långt ifrån det enda politiska djur som varit engagerad i FRA-frågan och att jag skulle misstänkliggöras på grund av att jag faktiskt är engagerad politiskt är en väldigt märklig pseudotankeställning på något vis.

Dessutom vill jag framhäva att Nätverket Svart Måndag inte enbart består av mig. Svart Måndag har idag medlemmar som härstammar från samtliga sju riksdagspartier, men även från PP, Junilistan, F! och ett antal andra partier. Vi har människor som är engagerade i Svart Måndag som tidigare kallat sig soffliggare, vi har folk som inte har en fast hållning politiskt, men som ändå engagerar sig i den här frågan. Vi har hela spektrat från (V) till (Kd) representerade och jag är stolt över den diversifiering en sådan mångfald ger. Jag är stolt över att kunna samla så mycket kompetens och så mycket erfarenhet på en och samma plats. 

Vad jag själv har för politisk övertygelse är därför inte riktigt så relevant som Presits och ett par till hävdar. Jag har börjat inse det nu och jag kommer därför att inom kort alltså ta upp min politiska och ideologiska tillhörighet för er att basha bäst ni vill. ;-)

Nätverket Svart Måndag kommer för övrigt att bestå. Oavsett om jag "kommer ut" som politiker och oavsett vad jag har för mig i övrigt. 

Men kärntrupperna i Svart Måndag kommer att behöva en stabil och långsiktig bas att stå på. Vi kan komma att behöva söka resurser för att arbeta långsiktigt kring dessa och kommande frågor som påverkar demokratin, integriteten och andra bitar som rör våra liv i allra högsta grad.

Det innebär följande:

* Jag kommer att kvarstå som aktiv i Nätverket Svart Måndag.

* Jag agerar nu för att formalisera kärntrupperna inom Svart Måndag i stiftelseform. Handlingar är inlämnade till Skattemyndigheten för att registrera Stiftelsen Framtid och Utveckling, som kommer att fortsätta ta arbetet till nästa nivå. Kampen ska föras med än fastare hand och på ett tydligare vis än hittills.

* Freedom Not Fear kommer att bli av. Vi vet inte ännu riktigt hur omfattande demonstrationen blir och vi har en del andra idéer som vi hoppas kunna genomföra. In i det sista är det som vanligt stora förändringar. Men sikta på att ta dig till Kungsträdgården i Stockholm klockan 14.00-19.00 den 11 oktober. Jag vill hemskt gärna se er där!

* 5 November firar vi Remember-fest på Stortorget i Stockholm. Jag har ansökt om möjlighet att anordna ett hav av ljus runt statyn/fontänen mitt på torget för att symbolisera ljuset och kraften i den kamp vi fört och kommer att fortsätta föra. Detta kommer bli en något mindre tillställning, men det kan absolut bli sevärt och jag hoppas att ni dyker upp, allihopa. Tiden är satt till 17.00-20.00.

Så ser planerna ut för den närmsta tiden. Jag hoppas att vi fortsätter ses därute i samband med arbetet för demokratin, integriteten och våra fri- och rättigheter en stund ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik