2008-09-15

Svar till statsminister Reinfeldt

Nej, Reinfeldt!

Efter dina uttalanden i tv's morgonsoffa. Med all respekt... det finns inte en chans att vi nöjer oss med tillägg efter tillägg efter tillägg till FRA-lagstiftningen. Ytterligare individer som får tillgång till vår personliga information kommer inte hjälpa vår information. Kaka på kaka kommer inte hjälpa - det spelar ingen roll hur många ovanpåliggande kontrollorgan ni lägger till. Det innebär enbart större risk för felhantering och missbruk av den känsliga information FRA nu ska laga.

Inga tillägg kan överhuvudtaget få mig att bortse från det faktum att övergreppet mot min och alla andra medborgares integritet redan har skett!

Tillsist... snart fler än 30 tillägg? Är det inte så att du funderar över VARFÖR det behövs 30 tillägg och vi fortfarande inte är nöjda? Du har inte funderat på varför de kritiska rösterna inte tystnar?

Hur ska du garantera att ett tillägg ligger kvar där det pressats in om ett par år? En lag ligger kvar där den ligger till dess riksdagen röstar ner den. Jag har för mig, rätta mig om jag har fel, att ett tillägg däremot inte är mycket svårare att ta bort än det var att lägga till...?

Med tanke på svenska statens fantastiskt usla facit över brott mot mänskliga rättigheter, FRA's välkända brott mot lagstiftningen de senaste tio åren och med vad vi idag vet om utrikesminister Bildts uttalande om informationsförsäljning till diktaturstater - tror du på fullt allvar att vi någonsin kommer acceptera något mindre än att lagen rivs upp?

Jag väljer att vara fri snarare än rädd. Jag väljer att leva i en fungerande demokrati. Jag väljer att betacka mig alla försök att göra sveriges till en repressiv statsmakt av ett slag vi sällan skådat i resten av världen fram till idag.

Jag väljer att ställa mig bakom flyktingar, utländska medborgare, hbt-personer, jurister, religiösa förbund, jurister, med flera som idag anser att detta är till skada för individen såväl för gruppen.

Nej, det finns bara en sak att göra:

Med en enda dag kvar till den stora demonstrationen i Stockholm, Göteborg och Malmö imorgon sluter jag återigen upp med den övriga kören och ropar efter ansvarstagande.

Jag tar striden. Jag utmanar dig. Jag är beredd att fortsätta till tidernas ände...

Riv upp! Gör om! Gör rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik