2008-10-12

FNF2008 || Sammanfattning

Det var en väldigt bra dag, trots regnet. Jag måste säga att det blev en lyckad dag och att vi fick förhållandevis bra uppslutning med tanke på att vädret var oerhört risigt, och fastän media totalt ignorerade eventet på grund av att FRA-frågan anses vara en död sten. Och även om en del andra inte uppfattat vad FNF faktiskt handlar om och därför inte dök upp.

Ironiskt nog bestod tomrummet till stor del av personer och organisationer som hävdat att debatten dött alldeles för tidigt, som efterlyst fortsatta diskussioner och som hävdat att Svart Måndag på något vis skulle ha givit upp kampen utan anledning. Jag vågar påstå att så inte är fallet och att vi i allra högsta grad fortfarande lever i högsta välmåga. Det gör även vår kritik mot övervakningssamhället.

Talarna var, i vanlig ordning, helt otroliga. Vi gjorde ett par ändringar i talarordningen inför öppnandet och Mark Klamberg inledde dagen.

Tyvärr nåddes vi av sena återbud från Erik Laakso (S), Alexander Bard (Liberati), samt Linnéa Sjögren (F!). Vi fick hälsningar från Muf och Cuf som önskade att de kunde ha närvarat men där de presumtiva talarna tyvärr var dubbelbokade. Ung Vänsters förbundsstyrelse satt i möten hela dagen, men tog sig ändå tid att med vimplarna i vädret dyka upp på sluttampen (i stort sett mangrant) för att visa sitt stöd. Det är så snyggt gjort och så mycket av en tydlig gest för deras stöd som det någonsin kan bli. Det var mycket uppskattat.

Jag vill förstås även tacka Kalle Larsson och Vänsterpartiet som nu i samband med våra två senaste demonstrationer har ställt upp oerhört mycket med logistik och ljud. Vänsterns engagemang är fullkomligt otroligt och de ska ha all cred för det.

Talarlistan som den såg ut i slutändan:

Amanda Brihed (Svart Måndag, Liberati, Mp)

Linda Nordlund (Integritetsansvarig i förbundsstyrelsen, Luf)

Johan Norberg (Fristående liberal, tidigare Timbro)

Kalle Larsson (Riksdagsledamot, Vänsterpartiet)

Maria Ferm (Språkrör, Grön Ungdom)

Mark Klamberg (Jurist, doktorand i folkrätt, Folkpartiet)

Emelie Felderman (Språkrör, Unga Rörelsehindrade)

Max Andersson (Riksdagsledamot, Miljöpartiet)

Seluah Alsaati (Ordförande, Ung Vänster Stockholm)

Michael Gajditza (Svart Måndag, Svensk Myndighetskontroll)Efter torgdemon på Mynttorget hade vi en stunds diskussioner på Café Gråmunken, varvid en hel del intressant diskuterades. En del av det kommer jag förstås att skriva om här under den närmsta tiden. Jag är glad över att Jens O dök upp, förstås, och även ett par andra väldigt engagerade aktivister.

Nu fortsätter vi vårt arbete, bland annat med seminarium och eventuellt föreläsningar i början och mitten av november. Det lutar åt att vi försöker anordna detta på ABF-huset på Sveavägen i Stockholm.

Vi diskuterar även en tyst demonstration eller manifestation på Stortorget i Stockholm den 5 november under kvällen. Ett hav av ljus och marschaller för att återigen belysa ljuset, framtiden och vår vilja att inte ge upp vår demokrati, integritet och våra mänskliga fri- och rättigheter.

Håll utkik. Det kan hända rätt mycket här närmsta tiden.


Pingat på intressant.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik