2008-10-14

Rättsliga Rådet

Idag är det tänkt att jag ska stänga av telefonerna och hålla mig offline så mycket som möjligt. Detta är bara min dag. Min dag och den persons som kommer följa med mig och stötta mig under dagen.

Det är dags för den slutgiltiga fastställelsen då Socialstyrelsens Rättsliga Råd tar bladet från munnen och deklarerar att jag juridiskt sett är kvinna. Att min kamp och alla tuffa år officiellt är över. Ny identitet, nytt personnummer, nya kallelser till nya läkare, nya rättigheter, möjligheter, skyldigheter, förväntningar på mig och mitt sätt att vara.

Nu är leken över och det är äntligen klart, hoppas jag, när dagen väl är över. Håll tummarna för mig idag och tro på mig. Sänd mig en tanke.

Trots allt är det en väldigt stor sak i mitt egna liv och för min egen personliga del. Det är som att vända ryggen till en gammal vän, en tvilling, en bror, en del av mig själv och min själ. Samtidigt måste jag gå vidare, bli hel, bli fri.

Det är spännande, läskigt, otäckt, frigörande, underbart, nervöst och nervknäckande på många vis. Som ett bröllop, kanske. Eller som att föda ett barn. Man vet att inget kanske egentligen förändras, men ändå förändras verkligen just precis allt.

Återfödelse.
Skapande.
Frihet.
Hopp.

Tro på mig idag.

/Amanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik