2008-11-04

Ibland blir jag bara rädd...

Som när den amerikanska kristna högern får tokspel än en gång och inte fattar hur otroligt moralistiskt inskränkta och vidrigt korkade de kan vara. Det går emot mina principer att kalla en hel grupp för korkad normalt sett, men ibland kan jag bara inte låta bli. Ni får leva med det om ni nu tänkt läsa den här bloggen en stund.

Men när tankesmedjan Rand Corporation får för sig att påstå att hångel och sexscener i tv-serier leder till ökad risk för att tonåringar blir på smällen kan jag bara skratta...

Jo, och med tanke på att de är så otroligt involverade, själva, i kampen för rätten att bära vapen helt fritt och dessutom inte har några problem att promota actionfilmer med excesser i mördande och massakrer...? Jo, men man måste stödja vapeninsdustrin. För där finns det gott om investerade pengar... Jösses!

Men om vi nu ponerar att det stämmer... Ingen som tror att tonåringar klarar av det där med sex, kåthet och upptäckarlusta alldeles på egen hand? Ingen som tror att hormoner, kärlek, alla partyn man går på och allt annat runtomkring har någon del i det? Att det liksom kommer sig naturligt för de flesta? Att sex faktiskt är naturligt? Att det inte är så jäkla konstigt att ungdomar har sex?!

Jaja... Jag väntar mig bara att det ska börja viftas med plakat om att tv-sex ska förbjudas helt för att vara säker på att det inte ska leda till en kraftig framtida boom av jungfrufödslar. För det är ju uppenbart att det räcker att titta på sex på tv för att magen ska börja växa...

Ungefär som jag funderade på, när jag var liten, huruvida jag skulle bli gravid om jag råkade sitta bredvid en pojke... (Jo, jag var övertygad om att jag var en liten tjej hela vägen från treårsåldern - att det sedan tog ytterligare 27 år att förklara det för resten av världen, och få rätt - det är en annan sak).

Pingat på intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik