2008-11-04

Könsneutrala äktenskap en självklarhet!

Ja, så var det då igång igen med den otroligt förvirrade och hårdföra kampen kring äktenskapsfrågan. Homoäktenskapens vara eller inte vara...

Alltså, jag vet inte hur någon ens, idag 2008, kan tycka att det finns så mycket att diskutera. Jag tycker inte att det räcker med kompromisser. Jag tycker inte det räcker att ge ett finger. Jag tycker att rätten att äkta den man älskar är en mänsklig fri- och rättighet som absolut måste tillkämpas folket så snart som möjligt. 

Att ett litet fåtal individer i landet har bestämt sig för att det här inte är förenligt med kyrkans gamla monopol på tolkningsföreträde kring ren eller smutsig kärlek skiter jag högaktningsfullt i!Och vem jag eller någon annan ligger med är ingen annans sak att lägga sig i. Vill jag eller någon annan manifestera sin kärlek till någon av samma kön, så ska vi också få göra det och jag ser inte problemet. Ord. En fruktansvärd massa ord. Symbolik som hör ihop med något slags elitistisk tanke om att jag är bättre och renare och helare än den där för att jag minsann representerar sann och äkta kärlek... Jag blir äcklad. Illamående.

------------------------------------------------------------------

Tydligen är den kristna högern igång nu och mailbombar riksdagens ledamöter för att på så sätt få dem att säga nej till könsneutralt äktenskap. Jag tycker det är dags att anlägga moteld och diskuterar nu med ett gäng grupper och individer om det.

Ett antal av er som läser min blogg känner mig sedan FRA-kampen. Många av er har säkerligen fortfarande tillgång till maillistor för att kunna nå våra riksdagsledamöter. Utnyttja listorna och kör igång igen. Det är dags nu. Det är dags att visa att människovärde är viktigare än fördomsfulla principer.

Mailbomba riksdagen, skriv ledare och debattartiklar, författa insändare och blogga utav bara tusan!

Ni får gärna hälsa från mig!

Det är dags att Sverige lämnar medeltiden bakom sig och siktar in sig på framtiden.

Pingat på intressant.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik