2008-11-23

Transsexualism och pedofili

Ja, så har nu alltså Socialstyrelsen lyckats lista ut att könsuttryck inte är ett farligt och obotligt sjukligt beteende utan högst normalt. Grattis! Det tog bara till år 2008. Nästan bra. Nästan så att jag är imponerad.

Det här innebär nu alltså att vi nu har rätt att crossdressa, piska varann litet lagom, klä oss i lack, gummi och läder osv, utan att vi blir klassade som mentalt störda. Vilket faktiskt är ett enormt framsteg. Vad folk gör i sängkammaren har ju faktiskt inte staten och dess institutioner med att göra. Så långt allt bra. Fattar bara, som sagt, inte varför det tog så himla länge...

Men i samma andetag som Socialstyrelsen lämnade medeltiden med ena foten och hamnade någorlunda i fas med 2000-talet, så såg man till att fastna ordentligt i skiten med den andra foten och hävdar alltså på fullt allvar att transsexualism inte ska tas bort från listan över mentala sjukdomar i Sverige - egentligen någonsin. Orsak?

För att det alltså är ett perverst beteende som nämns i samma andetag som exempelvis pedofili... Fantastiskt!

Tydligen är det så perverst att det idag och även i framtiden är helt ok att fortsätta tvångssterilisera transsexuella mot deras vilja i Sverige. Ett massivt ingrepp i våra liv och i vår integritet. Ett onödigt ingrepp för många och något som strider mot folkrätten å det grövsta, men som ligger kvar där och puttrar vidare för att vi helt enkelt envisas med att det är charmigt att ha kvar en gammal religiös drogdimma raktigenom den svenska lagboken. Jag blir skrämd!

Och inte lär det bli ens en gnutta bättre så länge vi har Kd's egen överstepress som ansvarig för sådana här frågor i den så kallade liberala regeringen vi valt att låta styra det här landet. Och inte lär det bli bättre så länge i stort sett samtliga partier i det här landet fortsätter tiga och acceptera så som de gör idag.

Vem skulle idag acceptera tvångssterilisering av någon annan grupp i det här landet? Skulle vi acceptera att folkgrupper som judar och muslimer steriliserades med tvång? Eller människor som lider av Asperger eller Downs syndrom? Eller de deprimerade? Eller kanske finnar, ryssar, etiopier, thailändare eller whatnot? Det var en stund sedan sist. Tack och lov. Men när ska politikerna i det här landet vakna? När ska socialstyrelsen vakna? När ska vi sluta göra våld på en grupp människor som kan vara så stor som 1/500 människor?

Nej, upp och hoppa! Se till att vakna nu!

Det räcker inte med en massa jäkligt flådiga transplaner och manifest som partikanslierna i stort sett bara använder som dasspapper. Jag vill se litet action nu. Upp och rör på er, för nu ter ni er faktiskt bara löjliga! Och jag vet ju att ni absolut inte vill te er som just löjliga, trots allt. Eller hur?

Eller egentligen är det riktiga skälet att man anser att det behövs en psykiatrisk diagnos för att kunna bota eller åtgärda en fysisk åkomma. Ungefär som andeutdrivning för att bota en inflammerad tå. Well... Eftersom det här landet på så många andra vis styrs av häxdoktorer och gamla vansinniga religiösa föreställningar om vad som är rätt och fel och hur saker och ting ska botas, så kan jag inte säga att jag är förvånad.

Men nog fan botar man väl ett sackande hjärta utan att konstatera alzheimer? Visst opererar man en hand med ett extra finger utan att man skyller på borderline? Visst har vi väl alla hört talas om att fotsvamp snarare brukar kunna botas med svampdödande salva snarare än med en diagnos som hävdar allvarlig depressiv sjukdom?

Jag vet inte... men är det inte dags att vi slänger ut alla häxkonster ur svensk lagstiftning och ur rättspraxis nu? Är det inte dags att socialstyrelsen och även våra lagstiftare vaknar upp och känner den avgasindränkta morgonluften och inser att det var ett jävla tag sedan Sverige styrdes från ett litet kloster och en kungsgård utanför Alvastra i Östergötland?

Transsexualism är en perversion och en mental sjukdom ungefär lika mycket som en illa klämd tumme. Det är dags att socialstyrelsen inser det och i likhet med resten av världen inser att det går att bota transsexualism genom juridiska, medicinska och kirurgiska åtgärder utan att det sitter en uppsjö av psykologer och psykiatriker där och funderar på huruvida vi allihopa är dumma i huvudet eller inte.

Visserligen har ett gäng knallhattar bestämt sig för att mordhota mig sista månaderna på grund av vad jag ägnar mig åt politiskt och visst har jag fått ett eller annat märkligt sms eller facebookmeddelande av folk som tycker att jag är störd på än det ena och än det andra viset. Men det är inte särskilt många som konstaterat att jag skulle vara särskilt mycket mer vrickad än någon annan för att jag valt att leva som mig själv och därmed skapat mig ett liv som kulturellt och socialt stämmer bättre överens med min person.

Jag kan känna mig litet lagom konstig periodvis, men åt helvete att jag gör det på grund av att jag hellre har en fitta än en kuk och att jag föredrar tjejmiddagar, hårfärgningskvällar och pyjamaspartyn mer än att stå och skryta på gymmet över mina muskler och min fantastiska kotlettfrilla... (ok, nu är jag litet grann stereotypifierande och det är faktiskt medvetet men inte illa ment - utan helt enkelt en extremt kortfattad beskrivning av vad det här faktiskt handlar om i den litet mer kulturella och samhälleliga aspekten).

Jag accepterar inte socialstyrelsens beslut om att transsexualism ska kvarligga som psykiatrisk diagnos och jag protesterar å det grövsta mot att jag blir nämnd i samma andetag, av Socialstyrelsens generaldirektör, som pedofiler och liknande. Tack så jäkla mycket, men jag avsäger mig uppfattningen om att du är klok nog att sköta ditt jobb och hävdar att det är dags för dig att avgå!

I övrigt, förstås, är jag superglad för alla mina vänner som crossdressar, utöver bdsm eller liknande. Ni har vunnit en självklar rättighet att få vara er själva och att få vara fria och stolta människor och ni har fått rätt till er njutning och er egen välmåga. Äntligen har staten lämnat era sovrum och er vardag ifred och det är onekligen ett stort steg i rätt riktning.

Nu ska vi bara se till att det där liket som kallas staten vaknar upp ur sina ålderdomligt normativa och präktigt och löjligt pseudoreligiösa åsiktsdimmor en gång till. Länge nog för att ta ytterligare ett kliv med den andra foten - tillräckligt länge för att de ska kunna stå stadigt i 2000-talet och börja känna doften av nutiden och kanske även framtiden tillsist.

Det vore ju rätt intressant och anmärkningsvärt. Inte sant?

2 kommentarer:

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik