2008-12-24

En känga till Ratzinger!


Eftersom vi nu talar om sådana fantastiska saker som en känga till jul och litet mysig julstämning...

Vill härmed ge en liten rosafärgad känga med huggklor på åt vår kära påve Benedictus XVI.

Den lilla söta halvfascisten Ratzinger har varit ute och vädrat sig igen och tycks som vanligt inte förställa sitt varma hjärta så nämnvärt. I samband med sin julhälsning till världens alla katoliker har han med varmt sinne meddelat att homosexuella och transsexuella måste bekämpas lika livaktigt som vi ska bekämpa regnskogarnas förstörelse. Att bögar, flator och transor är ett enormt hot mot mänskligheten och att vi alltså ska förgöras - på ett eller annat vis.

Det värmer något enormt. Jag känner mig så älskad.

Som troende, transsexuell och bisexuell (med starka drag åt flathållet), tycker jag mig nog känna kärlekens vibbar från det katolska centrat för ren galenskap. Tack och lov att jag inte är katolik ändå... 

Det här är en skam för den sanna kyrkan och det är fruktansvärt att en påve kan få för sig att säga en sådan sak, som drabbar så många av hans egna medlemmar, hans egna troende undersåtar inom den kristna rörelsen. Alla ni katoliker därute. Ni har mitt medlidande och all min omtanke och kärlek.

Jag har, tillsammans med nätverket Liberati, nyligen påpekat fördelarna med att kyrkans makt över lag och lagbok ska skrivas bort. Att vi behöver ett sekulariserat och modernt samhälle nu mer än någonsin. Inte hade jag kunnat tro att påven skulle vara så himla vänlig att kort därefter visa för omvärlden hur otroligt rätt vi hade. Jag kanske borde skriva till honom och tacka.

Om du vill tacka påven för hans medmänskliga värme och för hans enorma förståelse för människan och den mänskliga naturen. Om du vill sprida litet värme gentemot Vatikanen och vår moderna frälsare, så skriv gärna hit.

Så... alltså. Till vår käre Pater Benedictus XVI. God Jul, din gamle räv. Din gamle Gollum... Jag visste vi kunde lita på dig

Kiss my pink vacuum cleaner!

5 kommentarer:

 1. Du har ju inte läst hans tal:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=867570&rss=2216

  SvaraRadera
 2. Påven är alltid en hedersknös när det gäller att komma med homofoba uttalanden precis när folk inbillar sig att det är påväg åt rätt håll...

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig haft någon som helst positiv förväntning på påven :( Och jag har insett att önska döden ur en påve inte gör någon nytta eftersom det alltid kommer nya påvar med lika korkade åsikter. Om påven skulle vara på något annat sätt än han är så skulle inte påvar behövas. Och jag tycker inte att påven behövs. Jag fundede lite häromdagen på vad som skulle hända om hela Vatikanstaten sprängdes av terrorister - skulle Vatikanstaten bli erbjuden en ny plats på jorden, av något annat land - eller skulle det vara slut för evigt?

  SvaraRadera
 4. Du har uppenbarligen inte läst påvens jultal. Nästa gång kanske du skulle läsa på innan du kastar ur dig lögner och osanningar. Talet finns i sin helhet att läsa på Vatikanens hemsida och även på Katolsk Observatör - om du är intresserad av att läsa sanningen, alltså.

  Gud välsigne dig!

  SvaraRadera
 5. Årligen upprepas samma händelse. Lika väntat som Kalle på julafton håller påven sitt tal och sen är tolkningsspiralen igång. Den virvlar i olika riktningar och antingen tolkas det för eller mot. För vad? Det ädla i de troendes övertygelse om att vad de tror på är så innerligt rätt, gott och sant. Välsigne dem för deras blinda övertygelse. Lika mycket som vi vill väcka dem vill dem väcka oss.

  Själv saknar jag religiös uppväxt. Det sträckte sig inte längre än det när pappa berusad sjöng psalmer i källaren medan han stoppade in ved i pannan eller nykter på begravningarna. Det är jag tacksam för då det kändes innerligt och meningsfullt, speciellt då mamma begravdes. Men han hade lika gärna kunnat sjunga Jorden snurrar med oavbruten fart av Bo Kaspers orkester istället för Tryggare kan ingen vara.

  Eller så tolkar man mot. Man reagerar på det uttalade, inte bara på vad som sägs men även vad som inte sägs. Mellan raderna är hånet och fördömelsen tydlig. En enda person tar sig denna makt att öppet utesluta människor från grundläggande rättigheter. Kärlek är en rättighet inte en skyldighet. Jag är inte skyldig att älska alla. Det ligger ingen skuld i kärlek alls. Jag kan hantera att påven inte älskar mig för att jag älskar kvinnor. Hade jag varit troende katolik hade nog känslan varit starkare och kanske annorlunda. Tron förblindar övertygande. Undrar om justitia verkligen ska ha ögonbindel och vägra se skillnaderna. Skillnaderna gör oss unika men alla ska behandlas lika oavsett. Vad gott kommer det då i att så ihärdigt förneka och utesluta alla människor som väljer att leva utanför normen. Vi vill behandlas lika även om vi inte hoppar in i den stöpta regelrätta pepparkaksformen.

  Det är dags att klä av rättvisan ögonbindeln och påven dumstruten. Det gör vi när vi tolkar och värderar, det uttalade och det outtalade.
  Det värsta vi kan göra är att låta upprepade dumheter fortlöpa utan reaktion. Den passiva tystnaden är en handling i sig, och likgiltigheten är enligt mig det värsta brott i alla avseenden.

  Kärlek till er alla.

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik