2009-04-07

Bara litet lätt förundrad

Och så kom det sig att Wanja Lundby-Wedin sitter kvar ändå. Jag kan bara inte begripa varför.

På ytan visar man upp en gemensam front, men bara två förbundsordföranden var med för att stötta upp under presskonferensen. En pressträff som följde på åtta (8) timmars möte om framtiden för LO-bossen. Om man nu var så himla eniga - varför tog mötet hela åtta timmar? Varför var inte uppslutningen större? Jag vet att det kanske normalt sett inte är brukligt att det ska behövas, men det här är ingen "bruklig situation".

Medlemmarnas stöd har uppenbarligen rasat. Lundby-Wedin har uppenbarligen förbrukat Mona Sahlins och Socialdemokratins förtroende och det syns mig inte som om det finns några rimliga skäl till att sitta kvar på en så skör kvist. Varför gör hon det?

Jag tycker fortfarande att det enda rimliga hade varit att gå när det fortfarande fanns en liten tillstymmelse till chans att rädda anseende och människovärde i den här situationen. Att ta sitt ansvar efter att ha begått ett allvarligt fel torde ingjuta mer förtroende från omgivningen än att man kämpar sig kvar till vilket pris som helst.

Stolthet? Arrogans? Brist på lämpliga kandidater som kan ersätta med kort varsel? Socialdemokratins eviga oförmåga att erkänna att även en sosse är en människa och kan ha fel eller göra fel? Jag vet inte, men det kan vara på tiden att man börjar lyssna på sina medlemmar ändå. Att man börjar tänka över sina beslut närmre. Det gäller Wanja Lundby-Wedin. Det gäller LO. Det gäller hela arbetarrörelsen. Det är dags att vakna nu. Att fortsätta i samma gamla spår från decennier sedan kommer inte att leda till annat än en totalt förstörd arbetarrörelse och det kan rimligen inte gynna någon. Alls.

Intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik