2009-04-06

KRI(S)

Och här sitter vi nu och väntar på att få reda på vad (hittills) sju timmars möte i LO-borgen, eller vad det nu har gått för tid, kan leda till. Fatta att det ska ta sådan tid... Men det är onekligen rörigt just nu. I LO. Inom Socialdemokratin och inom hela arbetarrörelsen. En av de värsta kriserna man någonsin upplevt, förmodar jag.

Någonstans känns det ju skönt att de ändå verkligen lägger ner tid på det här och kanske gör något eftertänkt för en gångs skull. Tycker fortfarande att Wanja skulle avgått själv - tidigare. Innan det blev riktigt såhär illa. Att hon inte kan sitta kvar känns ju väldigt uppenbart som det är. Men varför då utsätta sig för allt det här när man bara kan lämna och vara klar med det? Gå vidare...

Vad skulle jag inte göra för att vara där och höra vad som sägs inom de där tunga stenväggarna...?
Men som alla andra sitter jag nu här och väntar och så får vi se vart det hela slutar.

För arbetarrörelsen finns nu bara en väg att gå för att de ska ha en chans att vinna någon sorts förtroende tillbaka. Wanja måste avgå, helt enkelt. Inte minst sedan hon offrats för de vikande opinionssiffervargarna, så grymt, häromdagen.

Hon måste gå för det som skett i AMF Pension. Helt uppenbart. Hon måste gå för att LO's medlemmar inte har något förtroende kvar att ödsla på henne. Och nu har (S) bestämt sig för att offra henne som skyldig till hela det socialdemokratiska förfallet. det finns inga andra vägar kvar... Ingen annan möjlighet. Ändå... Sju timmar? Eller är vi uppe i åtta timmar nu?

Det gör nästan ont att föreställa sig LO-borgen just nu. Smärtsamt. Smärtsamt. Jag bara undrar...


Samtidigt kommer positiva besked från Kalifornien, där det tydligen rapporteras att Annika Östberg ska släppas och föras över till svenskt fängelse tillslut. Ytterligare ett långdraget lidande och en alldeles för märklig händelseutveckling som borde tagit slut för länge sen. Skönt om det faktiskt är så att Annika kan få avverka sin resterande tid här tillsist. Är det sant, så vill jag bara gratulera alla som kämpat och alla som personligen är berörda av Annikas livsöde.

Nästa fråga... Vad händer egentligen i fallet Dawit Isaak? Spelar de senaste veckornas stormar någon som helst roll? Hur mycket hopp har vi att fästa vid alla upprop och påskrivna listor?
Jobbar regeringen på att faktiskt få Dawit Isaak frigiven inom en överskådlig framtid?

Sverige behöver verkligen mer ryggrad...

1 kommentar:

  1. Vad skall AÖ till Sverige att göra?
    Hon råkar vara född i Sverige, i Hässelby,
    som hon lämnade i 10-årsåldern.
    Hon har inte bott här på snart 50 år...

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik