2009-05-28

Ta avstånd från våldsvänstern, Ohly!

På Politikerbloggen skriver jag och tre andra liberatister/folkpartister om misshandeln av en folkpartistisk valarbetare i Skärholmen häromdagen.

Under inga omständigheter kan vi tolerera våld mot valarbetare. Det spelar ingen roll om det rör sig om folkpartister, vänsterpartister, kristdemokrater, piratpartister eller för den delen mer radikala vänster- eller högerföreträdare.

Nu hörde jag just talas om att även en sverigedemokrat råkat illa ut uppe i norr. Oavsett vad jag tycker om sverigedemokraterna och deras fullständigt världsfrånvända och märkliga uppfattningar och idéer, så ser jag inte poängen med att den här typen av dumheter ska få förekomma. Vill ni ge er på ett annat parti, så gör det verbalt. Diskutera. Det gör vi, som bekant, i Liberati exempelvis.

Har ni inte bättre argument än nävarna, så bör ni kanske inte yttra er alls. Har ni bättre argument, så se till att nyttja dem. Det är så ni vinner kampen och skapar förutsättningar för er egen ideologi att vinna respekt och genomslag. Vakna. Väx upp. Det är dags nu.

Oavsett vad det rör sig om för parti, så ska vi alla kunna driva en valrörelse och få en chans att tala politik med medborgarna på gator och torg.

Vi måste och ska värna demokratin och yttrandefriheten i det här landet och jag finner det fullständigt orimligt och oacceptabelt att sådant här kan få förekomma.

Jag vill därför be Vänsterpartiet och Lars Ohly att ta avstånd från de här dumheterna och från Nätverket Mot Rasism, NMR, på samma sätt som ABF nu gjort det. Jag skulle uppskatta en sådan markering och hoppas att jag och mina folkpartistiska kollegor får gensvar. För inte stöder väl Ohly och vänsterpartiet antidemokratiska våldsmetoder ändå? Inte samarbetar man väl som ett demokratiskt parti med sådana här våldsverkare? Det tycker jag verkar orimligt och jag vill hemskt gärna inte bli motbevisad i det här fallet.

Jag vill inte gärna tro att vänsterrörelsen står för sådana här idéer och metoder och vill hemskt gärna se en tydlig respons på min fråga. När kommer det att ske? Kommer jag och mina kollegor få ett svar av vänstern på detta? Vi är många folkpartister och andra som väntar på ett svar. Det finns många valarbetare som hemskt gärna vill veta.

För vår skull, då vi är ute och valarbetar, men även för demokratins och yttrandefrihetens skull.

Är det inte dags att sätta stopp för det politiska våldet snart? Vi har väl redan sett alldeles för mycket av den varan, även i Sverige?

1 kommentar:

  1. Helt rätt! Jag väntar fortfarande på reaktion från V-topppen.

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik