2009-06-23

Irans ambassadör kallad till UD

Idag har kabinettsekreterare Frank Belfrage kallat till sig den iranske ambassadören för att å EU's vägnar protestera mot valfusk, våld och dödsskjutningar i samband med och efter valet förra veckan. Det innebär att både det avträdande ordförandelandet, Tjeckien, och det tillträdande, Sverige, för Europeiska Unionen har tagit avstånd från de iranska förbrytelserna.

På P1 imorse har vi också hört en iransk medborgare berätta om att den svenska ambassaden i Teheran ska ha öppnat sina portar för behövande. Detta är dock obekräftat och jag skulle gärna ta del av information kring detta.

Hur som helst går kampen vidare. Och hur som helst är vi fortfarande många som stöder folket i Iran och deras väg mot demokrati och mänskliga fri- och rättigheter.

Tack till alla som arbetar så hårt för detta. Ni har alla min eviga tacksamhet.

1 kommentar:

 1. Hej Amanda!
  Tack för din insats!
  Jag ringde UD för att höra om det stämde. Det gjorde det tyvärr inte. Inga dörrar har öppnats, ingenting har förändrats. Vi samlar nu en folk som kan maila ambassaden upprepade gånger till de öppnar sina dörrar.

  Gå gärna med i vår grupp: "Sverige till stöd för demokrati och mänskliga rättigheter i Iran" och få så många som möjligt att skicka mail till ambassaden.

  Tack Amanda!

  Med vänliga hälsningar

  Kimia

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik