2009-06-15

Svart Måndag ifrågasätter övervakningssamhället - Politikerbloggen 2009-06-15

I en debattartikel på Politikerbloggen idag ifrågrasätter jag och Elizabeth Catalán Morseby regeringens övervaknings- och kravpolitik och sätter fokus på kränkningarna av det svenska folket som fortskrider i allt högre takt idag.

Vårt mål är att åter aktualisera frågorna om övervakningslagarna (FIDA) som riskerar att rasera allt det demokratiska projektet handlar om och som skakar om själva grundvalarna för det fria samhället. Inför ordförandeskapet i EU och inför den kommande valkampanjen för riksdagsvalet 2009 vill vi föra dessa frågor på tal på ett sådant vis att regeringen inte längre kan sitta tysta och bida sin tid.

Det är dags för regeringen att ta sitt ansvar och det är dags för oss alla som bryr oss om demokratin och våra mänskliga fri- och rättigheter att ta ställning och visa att vi bryr oss om i vilket samhälle vi vill leva.

När allt kommer till kritan handlar det om behovet av en omfattande attitydförändring inom hela det politiska etablissemanget från höger till vänster. Vi måste få våra folkvalda att begripa att medborgarna inte enbart är kuggar i det statliga maskineriet.

Idag tjänar folket staten snarare än att staten är till för att tjäna och lyssna till folket.

Som själv varandes tämligen liberal kan jag inte under några omständigheter acceptera att individens rätt till självbestämmande, integritet och grundläggande fri- och rättigheter misshandlas som vore den en pjäs i ett gigantiskt schackspel. Mänskliga värden och demokrati är inte handelsvaror och ska aldrig någonsin ifrågasättas.

Läs gärna artikeln och säg din mening. Och vet att detta är ett upprop och en kastad handske inför hela den politiska arenan i Sverige. Vem vågar, egentligen, ta upp den?


Besök gärna Folkfest Jönköping den 4-5 juli. Demonstrera och festa med oss i den vackra Rådhusparket i centrala stan. För din talan och visa att du brinner för rätten att leva i ett fritt och öppet samhälle. Visa att du tror på demokrati och mänskliga värden. Väl mött!

Besök också gärna Freedom Not Fear i Stockholm den 12 september 2009. Då samlas vi tillsammans med 50-talet andra huvudstäder runtom i världen för att värna rätten till integritet, frihet och demokrati.

Välkommen!Intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik