2009-07-19

Abortregister ska hjälpa oss tillbaka till medeltidens kvinnoideal

Vi har nu haft ett par charmiga uttalanden från kristdemokraterna på kort tid. En diskussion uppstod någonstans i samma veva som Göran Hägglund höll sitt tal i Almedalen och pratade sig varm om de normala människorna. De där som inte fjantar runt och vill vara queera och könsnedbrytande. De där som inte springer runt och ligger med samma kön titt som tätt. Och så vidare. Visst är det väl charmigt ändå?Normala förortssvenskar med normala svenssonliv vill ju inte ha sånt. De vill inte se det och vill inte veta av det och borde alltså få slippa? Det är skrämmande!

Och nu är nästa kristdemokratiska steg att vi ska registrera alla gravida kvinnor som väljer att genomföra en abort. Man måste hålla ordning på de hemska och normbrytande varelser som gör något så otäckt som att tänka på sin egen kropp, sin egen framtid och sina förutsättnigar att faktiskt agera goda föräldrar. För de är ju väldigt skrämmande och samhällsomstörtande, alla dessa aborterande kvinnor. Inte sant?

Och vad blir sedan nästa steg? Grisknorr på alla bögar? Judestjärnornas stora revansch? Obligatorisk halvmåne på alla muslimer? Vi registrerar dem ju alla redan via FRA och säljer informationen vidare till andra europeiska stater, till USA osv. Det vore väl ett enkelt steg att ta?

Och vi har ju för inte så länge sedan tvångssteriliserat kvinnor som är alldeles för frisinnade för sitt eget bästa och som lever i synd. Det finns otroliga tabun idag riktade mot sexsäljare.

Och Sverige tvångssteriliserar redan sexuella minoriteter. Vilket förstås Göran Hägglund är väl medveten om. Rapporten ligger ju inlåst längst in i kassaskåpet på kontoret och är utsatt för systematisk glömska. Mycket passande.

Om det inte var kontroversiellt att registrera människor på grund av sexuell läggning och identitet, religiös övertygelse, vänskapskretsar och så vidare, så tycker jag att det är fruktansvärt medeltida att få för sig att registrera unga kvinnor på grund av deras sexliv och deras vilja att göra abort.

Hur i hela friden tänkte ni? Vad tror ni att detta kommer leda till?

Vem vill bli statligt registrerad för en sådan sak? Och vad i hela friden ska vi ha för nytta av det?

Om staten ska lägga sig i en sådan sak, befarar jag att vi kommer få enorma problem i framtiden med kvinnor som inte vågar söka hjälp förrän det är för sent. Eller kvinnor som väljer att hitta andra vägar att "självmedicinera" bort sina oönskade graviditeter med fara för sina egna liv. Eller att vi kommer att få en abortturism till andra länder. Något inte alla har råd med och som inte nödvändigtvis är bra ur hälsosynpunkt heller. Då ska sexuell hälsa bli en klassfråga, med andra ord?

Ju mer jag tänker på de fantastiska uttalanden kristdemokraterna vräker ur sig mest hela tiden blir jag faktiskt mer och mer skeptisk till huruvida jag kan stödja ett Allianssamarbete med dessa medeltidsmänniskor. Jag själv som liberal tycker att det bär emot alldeles för mycket, helt enkelt.

Dessa mörkerkrafter har ingenting i svensk politik att göra. Antifeministiska, hbt-fientliga kravivrare som för det mesta är så långt ute till höger och cyklar att det börjar likna helt andra bokstavskombinationer som verkligen inte hör hemma i en svensk riksdag.

Ju mer jag tänker på det, dessto mer får jag en känsla av att det vore kul med en kraftig omfördelning av de politiska mandaten efter nästa års riksdagsval.

Alliansen borde snarare flirta sina ögonlock fullkomligt ur led gentemot inte minst Miljöpartiet. Och agera för att ta Piratpartiet på betydligt större allvar och hjälpa dem in i riksdagen - inte minst för att integritetsfrågorna förmodligen behöver ett piratparti i riksdagen i vilket fall och för att det finns betydligt sundare värderingar även kring HBT- och feministiska frågor bland piraterna än det gör hos mörkermännen och kreationisterna i Kd.

Om dessutom Feministiskt Initiativ lyckades ta sig in, vore det en enorm seger för den kvinnorättsliga kampen och för HBT-personer runtom i landet inför framtiden. Att se exempelvis Gudrun Schyman och Linnéa Sjögren i riksdagen skulle inte få mig att gråta.

I övrigt är jag fullt medveten om att jag kommer få äta upp mina bitska kommentarer gentemot Kd från ett par av mina alliansbröder- och systrar. Men vet ni... Jag blir så fruktansvärt förbannad att jag inte kan låta bli i vilket fall som helst. Jag tänker inte tåla det. Jag kan inte tåla det. Och jag kan inte förväntas behöva acceptera uttalanden som riktar sig på ett så aggressivt vis gentemot mig som transperson, flata och kvinna som Kd's uttalanden gjort på sistone.

Det får räcka nu!


Till skogs, Kristdemokrater! Ni har dragit vanära över hela landet!


Även Mary skriver.
Intressant!

2 kommentarer:

  1. Det är rent förjävligt. Vi lever på 2000-talet och man tycker att vi som alla andra varelser borde följa med i utvecklingen... Håller nog med M Betnér i att antalet aborter som genomförs i Sverige är precis RÄTT antal, eftersom dessa kvinnor, som väljer att genomgå en, av en eller annan orsak inte vill ha barnet! Mycket klokt resonemang! Sedan kanske det behövs ytterligare stöd, eller upplysning till vissa, där aborter blivit en preventivmetod...
    Men register för aborter medför bara sorg och lidande för alla som berörs.

    Sara i Visby

    SvaraRadera
  2. Äh, den så kallade medeltiden var i mångt och mycket mer frihetligt än vad vi vill tro. Det var först när den där gräsliga förmodernismen rullade in, den gräsliga modernismen vi alla är barn av, som saker och ting förvärrades. ^_^

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik