2009-07-02

Det gröna bandet intar Almedalen, men inte M

Det var jättekul att se att folkpartister, centerpartister, vänsterpartister... alla... bar gröna band för att visa på sitt stöd för det iranska folket under dagen idag i Visby och Almedalen. Alla partier såg till att bära de gröna banden för att stödja den iranska oppositionen, vilket var otroligt häftigt att se. Ett starkt bevis för den breda sympati som finns idag för de människor som verkligen behöver hjälp och stöd i sin kamp för sina mänskliga fri- och mänskligheter.

Fredrik Reinfeldt hävdar visst att ett förslag ligger inom Europeiska Unionen om att bygga en gemensam, solidarisk front gentemot Iran genom att bland annat kalla hem samtliga 27 ambassadörer. Kanske är det en möjlighet, även om jag fortfarande står fast vid att en aktiv ambassad som hjälper medborgare i behov av stöd, vård och beskydd är viktigare. Men visst blir det en kraftfull protest. Om nu något händer. Tyskland och Italien är dock tydligen skeptiska. Och med tanke på att jag hittills inte sett en enda moderat i hela Visby bära det gröna bandet, så ställer jag mig väldigt tveksam till just det moderata intresset för en fungerande lösning på konflikten i Iran. Bryr man sig alls? Eller bryr man sig bara om man har möjlighet att sälja ytterligare ett par Volvotruckar till den iranska regimen?

Jag hoppas på att få tag i ett par moderater under de kommande dagarna som faktiskt bär det gröna bandet eftersom jag tror att det måste vara ett missförstånd. För inte har väl moderater i gemen svårare att hitta fjärrkontrollen till tv'n, eller är mindre adepta på att surfa in på YouTube, Twitter, Facebook eller liknande? Inte kan de väl ha missat vad som försiggått under de sista veckorna?

Ska försöka få tag i ett fräscht och fint band igen imorgon bittida så att jag känner mig hemma i mig själv igen. Och hoppas att vi ses därute då.

Annars har Mona Sahlin talat sig varm för Iran, vilket är fint. Och för en uppriven FRA-lag, vilket jag betvivlar. Men något jag inte betvivlar är att hon snart måste kasta ut sina rådgivare, talskrivare och sin pr-byrå. Att tala om hur otrooooligt svårt och tungt det är att få ihop ett alternativ till alliansen är inte bra PR inför nästa år. Att tala om att man fått ihop hela 35 punkter (av säkerligen tusentals) känns inte heller betryggande. Och faktiskt... jag litar inte ett smack på Mona i FRA-frågan. Jag hoppas, men jag tror inte på det för ett ögonblick. Annars kan man väl bara konstatera att på S-fronten intet nytt. Som vanligt.

På annat håll diskuteras en sammanslagning mellan Centern och Folkpartiet. Finhet, tycker jag. Fredrik Westerlund skriver ett sött kärleksbrev till Cuf och de andra initiativtagarna på Liberatis hemsida.

Intressant

2 kommentarer:

 1. Hej Amanda,

  Mitt Namn är Melina och jag och två av mina vänner var de Iranie-svenskar som gick runt och delade ut banden och svarade p åfrågor om Iran.

  Tänkte bara tacka dig för ditt engagemang och även skicka länken till det clip som vi spelade upp igår på torget..

  http://www.youtube.com/watch?v=As5Luy4BmsQ

  vår hemsida är på G o adressen är www.greendemocracy.se

  Mvh/Melina

  SvaraRadera
 2. Jag är jätteglad att så många visar ett starkt engagemang och jag är stolt över att kanske kunna göra något litet i den här kampen också. Den berör mig och jag har inget val.

  Ser gärna att ni kommer till Humlegården på onsdag 15 juli och demonstrerar med oss. Vi kommer vid sidan av Stockholmsprogrammet förstås att lyfta även Iranfrågan. Jag skulle vara hedrad om ni kom dit.

  Jag har just nu inte kvar något grönt bad, förresten. Vi som är ansvariga för demonstrationen kommer visserligen att bära gröna armbindlar för sakens skull, men jag skulle hemskt gärna vilja höra mig för om huruvida ni alls har några gröna band kvar efter Visby?

  Hoppas ses i veckan.

  Varma hälsningar
  Amanda

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik