2009-07-14

Ren rädsla styr världen - debatt på Politikerbloggen 14 juli

Idag publicerar jag, tillsammans med ett flertal andra integritetsaktivister, en debattartikel på Politikerbloggen där vi ifrågasätter den rädsla som ligger till grund för skapandet av det moderna övervakningssamhället. Vi ifrågasätter behovet av en polisstat som proaktivt övervakar alla och envar till priset av tydliga brott mot FN's deklaration om de mänskliga rättigheterna, svensk grundlag och allt som ens påminner om vett och reson.

Vi oroar oss över utvecklingen som pågått en tid och oroar oss än mer för vart Stockholmsprogrammets femårsplan för den interna europeiska säkerheten kan komma att leda.

Artikeln är underskriven av:
Amanda Brihed - Nätverket Svart Måndag
Jens Odsvall - Nätverket Svart Måndag
Niklas Starow - Samhällsdebattör
Erik Hultin - CenterUppropet.se
Olof Bjarnason - Riksdagssvar.se
Gun Svensson - Pensionär
Björn Pedersen - Liberala nätverket för integritet

Jag har även deltagit i en intervju för TV4-nyheterna under gårdagen och kommer att sätta mig ner i morgonsoffan med Beatrice Ask, Tobias Billström och en representant för Aktion mot Deportation under sändningen av morgondagens Gomorron Sverige på SVT.

Imorgon kväll är det dags för Humlegårdsmanifestationen i Stockholm mellan klockan 17-20. Jag vill rekommendera er att ta med en picknickkorg och göra kvällen till något mysigt, fritt och ledigt att må bra i. Kika en gnutta längre ned för talarlista. Ses där!

Därefter kör vi Freedom Not Fear 2009 i Stockholm och i minst ett trettiotal andra huvudstäder runtom i världen. Förhoppningsvis bjuder vi på musik, men även tunga och väldigt intressanta talare. Välkommen till Stockhölm och Sergels Torg den 12 september 2009 mellan klockan 17-21.


Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik