2009-08-03

Ahmadinejad erkänd som president - Europa skyggar?

Hur i h--------e gick det här till?!!

Och vart är Europa nu? Vart är Carl Bildt? Vart är Reinfeldt?
Vart är det svenska ordförandeskapet?

Jag skäms så förbaskat att jag börjat fundera på att emigrera igen. Ska man behöva skämmas över den svenska ryggradslösheten såpass att man börjar fundera på om det är värt att behålla sitt medborgarskap?

Sätt press på Iran nu! Gör något! Detta är bara skamligt! Detta är bara omänskligt. Detta är aldrig ok!

Intressant

2 kommentarer:

  1. Skamligt är ordet. Men det är väl realpolitiskt ganska svårt, med tanke på att Obamas linje är att Iran är en diktatur, som bara kan öppnas upp genom samtal. Sverige eller EU bryr sig nog mindre om demokrati i Iran än om att vårda bandet till Obama.

    Dessutom har väl Obama fått frisedel att definiera nästan hela världens utrikespolitik...

    Men nån stans måste ju realpolitiken ta slut och ideologin/värderingarna bli verklighet.

    SvaraRadera
  2. Maladets! Ok det där var väldigt flummigt argumenterat. Obama har inga andra kanaler att jobba med gentemot iran, antingen är det genom krig/militär aktion, eller genom samtal. EU och sverige har alla kanaler öppna just nu, de köper, de säljer, de har diplomatiska kontakter osv. vad obama gör gentemot iran och vad EU/Ryssland/Kina gör gentemot Iran är 2 helt olika sidor. Btw, om du ska prata "realpolitik" ska väl helst sverige händer vara rena i sammanhanget. USA har idag inga fler sanktioner att ge gentemot iran utifrån deras egna företag/uppdragsgivare. Ska de börja straffa svenska företag för att de handlar med Iran? Varför kan inte sverige/EU göra detta själva? Europeisk slapptaskhet i all dess fulla gloria. Går något dåligt, skyll på jänkarna...patetiskt.

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik