2009-08-11

Skolverket och Stockholms Utbildningsförvaltning hävdar: Återutskrift av skolbetyg efter juridiskt könsbyte OLAGLIGT!

Kan NÅGON av alla er därute tala om för mig varför Skolverket, Skolförvaltningen och alla deras tjänstemän hävdar att det är OLAGLIGT att skriva ut ett nytt slutbetyg från skoltiden för någon (trans- eller intersexuell) som bytt juridiskt kön??? Jag vill hemskt gärna ha ett svar omgående. Jag är RASANDE!!!!!!!!!!!!!

Faktum är att jag skulle vilja ha ett besked direkt från partiets ledning samtidigt om hur ni ställer er. Jag vill ha ett besked från våra juridiskt kunniga och jag vill ha ett besked från de av er som vet.

Jag är inte förmögen att lägga detta på hyllan och jag vill ha ett svar så snart det alls är möjligt. Jag tänker inte vila innan denna frågan är löst.

Vem hinner först att berätta för mig vad som faktiskt gäller?


Då behovet av juridiskt könsbyte och utskrifter av nya betyg från gymnasieskola, högskola, universitet, folkhögskola, Vux, etc i praktiken förmodligen berör så många som upp till 1/250 personer i den generella befolkningen kan jag inte tro att detta är ett problem som aldrig har dykt upp för. Ändå finns inga rutiner och varenda tjänsteman väljer att gömma huvudet i sanden och tolka lagstiftningen som sådan att det är förbjudet att skriva ut nya betyg.

Juridiskt hävdar de rätten och skyldigheten att bara skriva ut ett enda slutbetyg per person. Att göra en återutskrift där en persons namn och personnummer är ändrat skulle alltså vara olagligt på grund av att det kan uppfattas som en förfalskning.

Jag vill veta hur det här kan komma sig? Är jag därmed död?

Är jag därmed en person som lever utanför samhället idag och inte har rätten att söka ett nytt arbete, kandidera till politiska uppdrag eller alls leva i någon form av verklighet där jag måste kunna styrka min utbildning på något som helst vis?

Är detta acceptabelt i rättsstaten Sverige år 2009?

Demokratins och folkrättens stöttepelare, Europeiska Unionens ordförande, HBT-kampens starkast lysande stjärna? Jag är inte helt övertygad om att vi är så högtstående som vi själva tror.

Vad är era åsikter? Berätta för mig vad ni tycker och ta kampen med mig om ni anser att detta är orätt. Såhär ska det fanimej inte få gå till!Intressant!

1 kommentar:

  1. Jag har för mig att det beror på att betyget är en originalhandling, ett och endast ett exemplar får finnas, men att du kan få ett intyg på betyget i rätt namn och personnummer. Har dock hört att vissa har haft tur att fått ut nya betyg om de träffar på tjänstvilliga rektorer/lärare. Se vidare på Socialstyrelsens sida om läkarlegitimation:
    http://bit.ly/cBRe7

    Jag har själv inte försökt få ut betyg efter jag har bytt namn eftersom mina mest relevanta examina är offentliga/publicerade på nätet och i tryckt form – så blir det när man väljer att jobba inom universitets- och högskolevärlden...

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik