2009-08-11

Liberati kräver: Sprutbytesprogram för alla

Idag skriver jag tillsammans med Seved Monke, Erik Wassén och Alexander Bard på DN Debatt om behovet av att införa ett sprutbytesprogram för brukare av narkotika i inte bara Stockholm utan helst i hela landet.

Jag har redan fått en hel del positiva kommentarer från olika håll och jag är stolt över att vi kunnat skapa en viss uppståndelse kring detta.

Trots allt är det dags att sluta straffa syndare och börja hjälpa människor. Kravpopulismens hårda och kalla era är över. Vi har ett ansvar att börja hjälpa de människor som hamnat på kant i tillvaron, vi har en skyldighet att försöka minska spridning av HIV och Hepatit. Vi måste börja agera som medmänniskor och tänka på de som verkligen ser upp till oss för hjälp och stöd då de själva inte kan lösa sin egen situation.

Läs artikeln här, och lyssna gärna på Alexander Bard då han debatterar med Rolf Brommé på Studio ett idag klockan 17.00.

Och hör för all del av er till mig eller någon av de andra för att föra diskussionen vidare. Den tål att föras vidare. Den förtjänar att föras vidare.

Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik