2009-08-05

Pressmeddelande från Fp: Demokratibistånd till Iran

Pressmeddelande från Folkpartiet liberalerna i riksdagen 2009-08-05

Utrikespolitisk talesperson Birgitta Ohlsson (FP):
Demokratibistånd till Iran

- Sjösätt en biståndsfond för den iranska demokratirörelsen. Det blir aldrig demokrati i Iran utan iranska demokrater. Trots lågkonjunkturen väljer Alliansregeringen inför höstens biståndsbudget att prioritera arbetet för demokrati. Låt stödet också nå iranier som vet att ett annat Iran än mullornas är möjligt.

Det säger Birgitta Ohlsson, utrikespolitisk talesperson (FP), med anledning av att Mahmoud Ahmadinejad ominstallerats som den islamiska republiken Irans president för en andra mandatperiod. Sedan valet 12 juni har många oppositionella i Iran fängslats.

- Demokrati kan aldrig byggas utifrån eller ovanifrån, varken med vapen eller enbart pengar. Men demokratikämpar i Iran behöver stöd både politiskt, moraliskt och finansiellt. Sverige och EU får inte vända bort blicken. Svenskt bistånd har genom historien spelat stor roll för att främja demokrati i länder som Sydafrika och Zimbabwe. Utvecklingen i Iran är en av vår tids mest avgörande säkerhetspolitiska frågor och är en global angelägenhet, säger Birgitta Ohlsson.

Birgitta Ohlsson artikel ”Vik bistånd till Irans frihetskamp” publicerad i SvD:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3155915.svd


Birgitta Ohlsson, utrikespolitisk talesperson (FP)


Jenny Sonesson, pressekreterare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik