2009-11-09

9 november - Ingen bättre dag finns för att fira vår frihet och de mänskliga rättigheterna

Nu när det är på högsta modet för Sverigedemokrater att ägna sig åt trollskap i mina kommentarsfält, Berlinmurens fall firas över stora delar av åtminstone västvärlden, samtidigt som många av oss ruskar på oss och i obehag tänker tillbaka till Kristallnatten 1938, sprängningen av den vita bron i Mostar och Sverige fått tydliga signaler från FN om att vi måste skärpa upp oss rörande vår syn på mänskliga rättigheter här i landet - vad passar väl bättre än det initiativ som anordnas av ett antal av mina goda vänner inom den liberala sfären.

En ljusmanifestation på Drottninggatan i Stockholm, intill bakre ingången till Stadsteatern. Manifestationen pågår mellan klockan 16.30-17.30 och jag hoppas att jag inte är den enda som har uppmärksammat detta idag.

Jag är visserligen fortfarande rätt hängig efter att ha ägnat större delen av helgen åt att i feberyror bråka med ljushuvuden från högerkanten och samtidigt "fendat av" en svininfluensa, så jag är nog inte i toppskick direkt. Men nog fasen måste jag dit. Jag känner inte att jag har så jäkla mycket val. Jag kan inte missa det, helt enkelt.

Förhoppningen är att denna dagen och natten med ljusmanifestationen i Stockholm ska bli en återkommande händelse som visar på att vi är många som kämpar för mänskliga rättigheter, förståelse, öppenhet, frihet och demokrati i landet idag.

Jag uppmanar alla som läser detta och som har en möjlighet att slänga sig iväg att komma dit.

Ett flertal tunga liberaler skriver på SvD Brännpunkt idag:
PER ALTENBERG

Folkpartiets EU-nätverk

MARTIN ANDREASSON

HBT-liberalerna

ADAM CWEJMAN

Liberala ungdomsförbundet

PÄR GUSTAFSSON

Liberala studenter

BIRGITTA OHLSSON

utrikespolitisk talesman Folkpartiet

ANNA STEELE KARLSTRÖM

Liberal mångfaldOm detta skriver även:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik