2009-11-15

Drömmar om egen-elEftersom jag blev så kritiserad för att leva i fablernas värld då jag pratade om egen-el härom sistens tänkte jag att jag skulle strö litet salt i såren på mina belackare och visa på att det finns möjligheter att skapa något bättre. Något större.


Om viljan finns, och en liten gnutta finansieringshjälp från staten, så finns rätt mycket vi faktiskt kan göra för att komma en bit på vägen.


E24 skrev för ett par veckor sedan om entreprenörerna Lennart Carlsson och Karin Adalberth som ägnar sig just åt privat vindkraft och hus som producerar mer el än de faktiskt gör av med.

Och inte måste de där sakerna till hus se ut som igloos eller Darth Vaders badkar heller.


Tekniken finns redan och det kan se riktigt sådär himla bra ut dessutom. Vad som är problematiskt här är att det är så förbaskat dyrt att installera. Och så krångligt med tillstånd. Men om det går att lösa i Italien, Danmark, Tyskland, Holland... varför skulle det inte gå i Sverige?


Nog är det väl dags att verkligen börja fundera på det där med grönt boende på allvar nu snart?


Kanske ett tips till min egen partiledning nu när vi går kräftgång i Sifo-mätningarna och verkligen behöver se till att plocka in unga, urbana och gärna kvinnliga väljare i väljarlägret... Jag kan tänka mig att jag själv skulle bli mycket gladare på partiet om vi faktiskt verkligen började tala energipolitik, klimat och visioner. Det var länge sen sist.


Folkpartiet borde vara mer gröna än grå, kanske. Det är dags nu. När kommer de vassa förslagen och de stora drömmarna från partiledningen? Kanske på landsmötet nu alldeles snart?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik