2009-11-17

Malmström (Fp) ny EU-kommisionär

Regeringen har nominerat Cecilia Malmström (Fp) som ny svensk EU-kommisionär. Ett bra val, då jag tycker att Cecilia utstrålar precis den optimism inför framtiden, EU och världen som jag tycker att inte Fp, utan regeringen, Sverige och Europa behöver så mycket mer av.

Jag är glad att även moderaterna som regeringsledande och som största parti inom alliansen kan tänka sig att stötta en kandidat som inte kommer från de egna leden.

Jag ser det som stort för Sverige, men också för Europa med Cecilia vald som den nya svenska EU-kommisionären. Jag håller nu tummarna och hoppas på att det blir precis så bra som jag hoppas att det ska och kan bli.

SR, SvD, Klamberg, DN, DN 2, AB, Ex, GP, Sydsvenskan, SVT, Beijbom, Liberati, Bawars Värld, Jonas Sjöstedt, Dick Erixon, Mikael Wendt, Svensk Historia, Edvin Alam, Mathias Sundin, Fredrik Malm, Frykman, Runo, Mats Engström, Högbergs tankar, Khroniskt, Nattis 2.0, Per Altenberg, Johan Westerholm, Magnus Andersson, Ulf Bjereld, HD,

5 kommentarer:

 1. Ja, Cecilia blir nog bra. För EU.
  Värre är att Sverige och framför allt fp behövde henne hemma.
  Hon är mera liberal än fp. Vilket är beröm till henne och klander av få-ledningen.

  SvaraRadera
 2. ... ops,
  ... av fp-ledningen.

  Min kommentar här:

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/11/ny-kommissionar-cecilia-m.html

  SvaraRadera
 3. Läskig kvinna på fel plats.

  Cecilia Malmström är en kvinna utan respekt för olikheter. Trots att hon talar varmt om frihet och mångfald.

  Som riksdagskvinna deltog hon i pride-paraden i Riga och uttalade sig kränkande om landets lagar och katolska kultur.

  Tänk om politiker från Polen skulle marchera i en anti-abort parad i Stockholm och kräva att vi ska ändra vår abortlagstiftning. Det skulle bli ett jäkla ramaskri.

  Skönt att slippa se henne i Sverige men jag är orolig för att hon får ett ökat inflytande som kommissionär.

  SvaraRadera
 4. Förstod det, Lars-Erick.

  Javisst behövs hon hemma egentligen. Men hon är fantastisk att ha i EU.

  Just nu hoppas jag att Birgitta Ohlsson får möjligheten att ersätta som minister. Som EU-minister eller biståndsminister.

  Sedan får vi se vad som händer vartefter. Men visst behöver vi se till att stärka den liberala linjen i Fp. Vi måste ju leva upp till vårt namn också, vilket vi inte alltid har gjort till idag.

  SvaraRadera
 5. @Anonym...

  Jo, visst är det fruktansvärt med människor som pratar om lika rättigheter, mänskliga rättigheter, kvinnors rättigheter, hbt-rättigheter och om att vi ska leva i nutiden och inte på 1400-talet. Självklart. Absolut.

  Annars har jag hört att Utah kan vara rätt intressant. Eller möjligen Vatikanen. Kan det vara intressant, tycker du?

  Jag hoppas verkligen att Cecilia får ett mycket ökat inflytande som kommissionär. Gud ska veta att hon behövs och att vi alla behöver det.

  För till skillnad från dig så tror jag på bibelns kärleksbudskap och på det Jesus sa. Att vi alla är lika och att vi ska värna de som är svaga och de som är annorlunda.

  Till skillnad från dig tror jag på bibelns sanna och rena budskap. Till skillnad från dig vill jag inte leva på stenåldern.

  Jag är ledsen, men din rädsla för det som är annorlunda skrämmer mig mer än något annat och jag hoppas att Cecilia kan hjälpa till att lysa upp i det mörkret där vi befinner oss just nu. Vi behöver ljuset, öppenheten, toleransen och kärleken. Mer än något annat.

  Det är det sant gudomliga. Inte dina fördomar och din mörkerpropaganda.

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik