2009-11-23

Men här är regeringen ute och snurrar

Och riskerar att drunkna på för djupt vatten. Nog är det väl fruktansvärt märkligt att man fortfarande inte lärt sig vad demokrati faktiskt innebär...

Det var tydligen ett jäkla tjohej när folk började lämna a-kassorna i strid ström för något år sedan. Ingen rocket scientist behövdes för att förstå varför. Det var för dyrt, helt enkelt, och ingen hade då ännu förutspått den ekonomiska krisen.

När regeringen ville få ut information om vilka som var medlemmar i a-kassorna och facken blev det förstås ett ramaskri och ett stort fett nej. Precis som det ska vara då en regering får för sig att kartlägga, åsiktsregistrera eller på annat vis ge sig in i människors föreningsfrihet. Det är helt enkelt under all kritik och värdighet för en regering att göra en sådan sak. Börjar man tumma på den sortens grundmurade pelare inom en demokrati riskerar man snart att öppna upp Pandoras ask. Ingen av oss vill verkligen veta vilka konsekvenser en sådan dumhet skulle kunna leda till.

Där borde det hela ha slutat. Ett dumt felsteg av något pundhuvud inom regeringen med omnejd som kommit på den briljanta idén utan att alls minnas vad han eller hon lärt sig under åren i grundskola och gymnasium. Men ett misstag kan väl kanske alla göra?

Nu är dock regeringen på väg tillbaka - with a vengeance!

Nu ska ett lagförslag röstas igenom imorgon (!) som ska påtvinga alla a-kassor en skyldighet att redovisa sina medlemsregister till Statistiska Centralbyrån. Hej och hå för åsiktsregistreringen och det totala övervakningssamhället.

Det får fanimej vara nog nu för dessa dumheter. Denna hysterin om att övervaka och detaljstyra varje individ och varje liten händelse i landet är så löjlig, men också så oerhört skrämmande att jag snart inte kan finna ord för det. Vad i hela friden håller ni på med? Vad i allsin dar är ni så in i bomben rädda för?

Varför i hela helvetet har vi en statsminister som så kapitalt tycks ha misslyckats med potträningen att han inte klarar av att släppa sargen och lita på samhället och människorna i landet Sverige för ens den blekaste och snabbaste sekund?

Ta er i kragen nu och väx upp, era fega ynkryggar! Klarar ni inte av att styra ett litet lilleputtland som Sverige utan att leka Stasi så har ni absolut ingenting där att göra! Lämna över styret till en grupp, en generation, som inte är så totalt likblek av skräck för att gå ute på gatorna i Stockholm att de riskerar att svimma. För såhär kan det faktiskt inte få fortgå.

Lägg ner!

Jag har sällan skämts så mycket som borgerlig politiker som när jag läser sådana här dumheter. Möjligen med undantag för ett par diskussioner som oftast kan förkortas med mellan tre eller fem bokstäver. Men det är samma planhalva. Det är sånt här trams som gör att jag får ont i magen av att kalla mig liberal eller borgerlig. Det är sånt här jag alls inte kan stå för och som får mig att flyga i luften så kapitalt att jag riskerar att inte ens lämna några atomer efter mig. (Fortsätt i denna takten och Sverige kan få sin egen partikelaccelerator alldeles söder om huvudstaden, för min frustration börjar bli så stor nu att jag är på väg att implodera och endast efterlämna ett litet svart hål).

Frågan är... Är det inte dags att lämna sandlådan nu och försöka sträcka sig hela vägen bortom 30-skyltarna?


Snart riskerar Sverige och den övervakningskåta lilla kärnan av politiker som driver detta obehagliga och samhällsfarliga kontrollexperiment att bli omskrivna som vinnare av en Darwin Award. Problemet är att de inte gör detta med fara enbart för sig själva utan med fara för hela det svenska samhället, den svenska demokratin och i förlängningen även hela den västerländska civilisationen. Jag säger bara Grattis!Lasses blogg, Nattis 2.0, jj.n,

6 kommentarer:

 1. Även gedigna moderater som jag är trötta på honom och denna "regering". Han utför bara skit. Inget konstruktivt hittills. Inte heller en debatt kring invandringen som utlovades. "Strategin" kring ledarskapet har mest vara att ta över där julskinkan Pehrsson slutade.

  SvaraRadera
 2. Det finns ju ett tydligt alternativ - rösta på PP 2010 :)

  Jag kandiderar till riksdagslistorna.

  Amanda - du kandiderar också va? Vilket parti?

  SvaraRadera
 3. Jo, men varken klassiska moderater, libertarianer, liberaler av något slag skulle normalt sett tycka att det här är ok. Vilket är orsaken till att jag tillåter mig att totalt flippa när det dyker upp ännu fler såna här dumheter. Jag tillåter mig att göra det därför att det är så way out of hand att någon faktiskt måste ställa sig och skrika...

  Men vi måste faktiskt börja samla ihop de seriösa rösterna och de människor som förstår och börja driva en politik som verkligen värnar den demokrati vi riskerar att förlora. Det är verkligen livsnödvändigt att vi gör det.

  Olof... av samma orsak har jag gått med på att kandidera, även jag. Men jag gör det för Folkpartiet. Därför att Fp är på väg att lära sig och för att de behöver en rejäl knuff inifrån för att fortsätta åt rätt håll. Det händer saker där, men mycket återstår. Så liberal jag är, så bara måste jag se till att vi har ett parti i det här landet som verkligen förstår sig på vad liberalism faktiskt är. Och vad demokrati, rätten till integritet, folkrätt och mänskliga fri- och rättigheter innebär. På riktigt.
  Synd att du är i fel stad. Annars skulle jag gärna kampanja sida vid sida med dig och köra litet fina debatter ute på gator och torg. Tror vi kunde ha rätt kul. Hoppas ses snart i vilket fall. Det var en stund sen sist.

  SvaraRadera
 4. Amy;

  Ja visst hade det varit skoj att kampanja! Jag får stöd av Annika Beijbom här på västsidan, tyvärr är det tomt på fp-folk som henne. Hon blir av pirater kallad "ffp" = flickan från folkpartiet eftersom hon hänger så mycket med pirater :)

  SvaraRadera
 5. Tycker det är skitbra. Ffp har hon redan skvallrat om, vet du. Jag vet allt - redan utan FRA. ;P

  Annika är så himla bra! Jag vet det finns få som Annika därute. Men vi är några stycken, ett litet fåtal, som verkligen arbetar hårt för det här. Annika och jag har arbetat hårt tillsammans en längre tid nu och jag vet inte vad jag skulle göra utan henne.

  Och det finns röster inom Fp som håller med oss också. Hon hamnade mycket högt på Göteborgslistan och det faktum att jag tog mig in alls på länslistan i Stockholm är faktiskt rätt anmärkningsvärt. Jag lär inte komma in, men Annika har mycket goda chanser. Så håll hårt i henne. Det tycker jag absolut.

  SvaraRadera
 6. Annika ligger på position nummer fyra, riktigt lovande. Jag ska göra vad jag kan för att de som röstar fp i GBG röstar på henne!

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik