2009-11-19

Mycket glad över förslaget om parboendegaranti

Hey!

Nu händer det grejer. Jag blev så himla glad då Folkpartiledningen gick ut med sin debattartikel i DN rörande ett förslag om parboendegaranti för äldre. Det känns som om det är dags nu. Det känns som om det är många som väntat alldeles för länge.

Visst kan det komma att kosta en slant här och var, men det är en välkommen och nödvändig kostnad och jag ser det som en solklar rättighet att äldre inte ska behöva skiljas åt om den ena parten är tvungen att flytta till ett äldreboende.

Jag har sagt det så himla ofta att jag nästan blivit andfådd sista tiden. Vi behöver mer mänsklighet och mer omtanke i samhället idag. Vi behöver mer hänsyn till individen och till människors fysiska och psykiska hälsa. Det är viktigt att vi ser över vården och det är viktigt att tillgänglighet, rörlighet och flexibilitet ökar. Folkpartiets förslag om parboendegaranti är ett mycket bra första steg i den riktningen

Nu får vi hoppas att det ligger till grund för en färd mot en ny och bättre vårdpolitik inom alliansen inför den nya mandatperioden efter valet 2010.

Det är dags nu. Vi behöver mer medmänsklighet i Sverige idag. Det här var precis det jag behövde för att rädda en annars ganska kackig dag idag. Idag har Folkpartiet gjort mig stolt.

Och förstås cred till Barbro Westerholm som driver sådana här frågor som ingen annan i riksdagen.


AB, AB 2, DN Tema, Aurora, Millans Memoarer, Maria Byström, Peter Andersson, HD, Fufluns, Majalisas

AB's Johanna Melén sammanfattar litet snabbt en del annat från Folkpartiets landsmöte, så jag slänger vidare en snabb länkning dit också. Kan tyvärr inte delta själv. Ägnar istället kvällen åt gruppmöte med partigruppen i Huddinge.

Det pratas även om giftermål mellan C och Fp, vilket jag trivs med rätt bra i tanken. Vore finhet att verkligen ta tag i det projektet snart. Gillar.

Läser också om Peter Englunds apell för Dawit Isaak som jag tycker är fantastiskt bra. Det är på tok för få som engagerar sig i Isaaks öde, känner jag. Vi måste värna rätten till demokrati, yttrandefrihet, pressfrihet och möjligheten att kritisera en regim som inte tror på mänskliga fri- och rättigheter. Och vi måste stödja våra egna medborgare. Jag undrar fortfarande om inte våra senaste regeringar gjort mer om Dawit haft ett mer svenssonbetonat namn, en litet ljusare hy och ett slätare hår. Vet inte, men det skulle förvåna mig om en svensk regering agerat så slapphänt om detta hänt Bengt Magnusson. Just sayin'.

2 kommentarer:

  1. Visst var det ett bra förslag :-)

    SvaraRadera
  2. Tycker det var alldeles fantastiskt. Och så oerhört självklart.

    Är jätteglad och hoppas att det här kommer få stöd nog för att kunna gå igenom vartefter.

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik