2009-11-19

Program för transtemadagen på Huset - RFSL Ungdom/Stockholm

På lördag är det alltså dags för årets temadag på ämnet Trans.

Om du vill lära dig mer, om du vill söka kontakter eller bara hänga med oss coola transpersoner i Stockholm (samt en eller annan tillresande), så tycker jag att du ska komma förbi.

Temadagen kommer att hållas i RFSL's lokaler på Sveavägen 59 i Stockholm, även kallat Huset.

Man slår upp dörrarna kl 10.30 för den som vill mingla lite och kanske dricka en kopp kaffe innan den första programpunkten drar igång.


Klockan 11.00 hälsar Peter Tai Christensen (vice ordförande, RFSL Stockholm) och Linus Hedlund (ordförande, RFSL Ungdom Stockholm) välkomna och informerar om vad som kommer att hända under dagen.

Inträde: Gratis för medlemmar, 20 kr för dig som inte är medlem. Bli gärna medlem på plats och gå in gratis! 100 kr för dig upp till 26 och 300 kr för dig över 26.
Kom ihåg att anmäla dig så att RFSL har koll och vet hur mycket lunch som behövs (Anmälan på facebook räknas).

Välkommen!

/ RFSL Stockholm och RFSL Stockholm Ungdom


PROGRAM

11.15-12.45
Namnlagen – vad innebär regeringsrättens dom?

På förra årets transtemadag diskuterades namnlagen av riksdagsledamöterna Barbro Westerholm (FP) och Anti Avsan (M) under ledning av Kerstin Burman. Sedan dess har mycket hänt. Regeringsrätten har nyligen i en dom slagit fast att en myndig persons juridiska könstillhörighet inte ska påverka möjligheten att lägga till ett förnamn. Jan-Olov Madeleine Ågren och Kerstin Burman berättar om processen som ledde fram till regeringsrättens dom och samtalar om vad regeringsrättens dom kommer att få för konsekvenser samt vilka transrelaterade namnlagsfrågor som återstår.

Medverkande: Jan-Olov Madeleine Ågren och Kerstin Burman
Moderator: Peter Tai Christensen


12.45-14.00
Lunch
Det bjuds på lunch från Café Copacabana.


14.00-15.00
Identitetsstärkande arbete med transungdomar - hur, vad, varför?

Eddie Summanen, projektledare på RFSL Ungdom, föreläser utifrån RFSL Ungdoms pågående projekt Transformering. Projektet syftar till att höja kunskapen kring transfrågor samt att motverka ohälsan bland unga
transpersoner. Inom ramen för projektet anordnas identitetsstärkande verksamheter för transpersoner i åldern 13-30 år. Eddie Summanen berättar om vad som genomförts hittills och vad som planeras i framtiden.

Medverkande: Eddie Summanen

15.00-15.15
Paus

15.15 - 16.15
Trans på film

Louise Wallenberg, fil.dr i filmvetenskap och föreståndare för Centrum för modevetenskap, föreläser om representationen av transpersoner inom såväl mainstreamfilm som alternativfilm, fiktion och dokumentärfilm.

16.15-16.45
Paus

16.45-17.45
Infestus – Trans inom och utom teatern

Aleksa Lundberg tog examen från scenskolan i Göteborg som den första transsexuella eleven någonsin. Här bjuder hon in till ett samtal om trans både inom och utom teatern, baserat på sina egna erfarenheter. Dessutom spelar hon en scen från sin föreställning Infestus.

Medverkande: Aleksa Lundberg, Linus Hedlund

17.45-18.00
Avslutning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik