2009-12-02

Bitfear! - Fler tips på hur du skyddar dig


Förmedlar tipsen vidare. Det tycks som om de flesta reagerar genom att börja se över sitt hus när det gäller vilka tjänster de använder och hur de kommunicerar.

Signaturen PRX hävdar att TorBrowser inte håller måttet. Hänvisar istället till VPN tjänster samt script till din webbläsare som kamouflerar denna och operativsystemet. Mycket bättre och många gånger snabbare, säger PRX.

Tipset är att se till så att VPN-tjänsten du abonnerar på inte sparar loggorna. Skaffa också ett mjukvaruprogram som sniffar efter IP som letar efter ditt nuvarande beroende på vilka webbplatser du besöker på Internet. Kryptera sedan hela din hårddisk. Därefter börjar det likna något.

---------------------------------------------------------

Uppropet:

Nu är FRA ett faktum i vår vardag. Vi blir tvungna att börja relatera. Den första striden är över. Nästa börjar. Men vad händer nu i samhället?

Hur har du reagerat? Hur har dina vänner reagerat? Din familj? Hur reagerar andra i din omgivning? Vilka farhågor finns och vilka åtgärder tas av medborgarna i landet?
Hur många tystnar och hur många censurerar sig själva? Hur många känner en reell fruktan?

Nätverket Svart Måndag injuder dig att delta i dokumenteringen av vilka effekter FRA kommer att få för oss alla i samhället idag. Kampanjen kallar vi #Bitfear. Hjälp till att dokumentera vad ni hör och vad ni ser i samhället idag, imorgon och i framtiden.

Gör gärna dina egna undersökningar och berätta om det. Låt oron komma till tals (om än anonymt förstås) och hjälp till att skapa en kunskapsdatabas genom att kartlägga vad FRA nu kommer att få för konsekvenser för vår kommunikation, vårt sätt att umgås och vårt sätt att förhålla oss till omvärlden.

Tagga det #Bitfear och sprid detta vidare.


---------------------------------------------------------


Tidigare artiklar:
Amanda, Amanda, JensO, Liberati, Nätverket Svart Måndag.

2 kommentarer:

 1. Bäst information för FRA är desinformation. Jag skall fr.o.m. nu lägga in ett antal "farliga" ord i varje mail samt söka på ett antal olika "farliga" saker (via TOR) och allmänt försöka ställa till det för FRA.

  SvaraRadera
 2. Och glöm inte bort hexdump och tcpdump.

  Vem vet vad som göms i fickorna i paketen som når ditt nätverkskort för att slutligen hamna på hårddisken?

  Sen måste du lära dig zfs.
  Och varför förstår väl alla.
  Eller hur?

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik