2009-12-16

Jag - en lymmel (Raljerar och biter litet cyniskt bara för skojs skull)

Som politisk bråkmakerska av rang antar jag att jag borde frukta den nya lymmellagen i Danmark. Inte för att jag bor där, utan för att jag kan se framför mig hur Reinfeldt, JP och ett antal andra hårdföra kravretoriker i Sverige snart kommer att införa liknande lagar även i Sverige.

Vi har ju redan de nya förslagen att utöka FRA med ytterligare en inbyggd liten bubbla eller en separat enhet vars syfte är att proaktivt jaga brottslingar åt polisen och säkerhetspolisen. Utan specialdomstol (vilken visserligen är ett skämt - kanske skulle man kunna lita mer på en verklig domstol i så fall - snarare än en amatör till tjänsteman som ska sitta och bedöma utan insikt eller kontroll ens i sitt eget arbete - men jag vet förstås inte) och med relativt fria tyglar. Det var ju det vi _inte_ skulle ha FRA till. Men politiken har ju fått för sig att debatten är över nu och då kan vi lätt ta nästa steg och ändamålsglida sådär oerhört stiligt som en californisk surfare brukar göra i gamla filmer och udda serier med en massa livräddare i röda baddräkter.

Att snart inte behöva leva med protester på Sergels Torg, Mynttorget, Götaplatsen och andra ställen, eller för den delen utanför riksdagen, då obekväma beslut ska tas och nya massövervakningslagar ska instiftas måste ju verkligen vara rena drömmen för våra kravpolitiker idag och imorgon. Varsågoda... Ni får den gratis av mig. Men vi är ju snart redan där, så jag vet att jag är sent ute.

Kära tankepolis, jag är här och jag väntar på dig!

Ser fram emot att få sitta på betonggolv i någon nedlagd fabrik i Nyköping eller så under nästa upplaga av Freedom Not Fear. För nog kommer väl en liknande lag att genomföras även här?

Eller kanske slipper jag det och är inplockad på något häkte någonstans redan ett par dagar innan med tanke på att ni redan vet i förväg var, när och varför jag kommer att demonstrera genom att avlyssna min telefon, läsa min mail och med hjälp av framtida appliceringar av INDECT dessutom har satt små bottar eller spindlar att läsa min blogg och mina forum.
De nya dokumenten om polismyndighetens "egna" FRA finns här.

Fördelen är ju förstås att det kan vara aningen varmare och bekvämare på häktet. Men kommer det finnas plats på häktena om vi nu ska börja vaka över folket även för polisens del och arbeta proaktivt för att få ner brottsligheten?

Kanske behöver vi inte begråta SAAB om det senaste sportbilsäventyret går i kras. Vi kan ju alltid vidareutbilda alla Trollhättanbor och andra drabbade till byggnadsarbetare för att bygga alla nya häkten, och därefter ge dem alla arbete inom kriminalvården och på FRA.

Brave new World.

Intressant.

Om den framväxande polisstaten:
Opassande, AB, Isobel, Isobel, Niklas Hellgren, SvD, Sydsvenskan, Anders Mildner, Folkbladet, Ingerö, Elin Grelsson, Per Westberg, Danska Folketinget, Hax, Hax, Hax, Hax, Anders Svensson, Röda Berget, Röda Lund, Röda Malmö, Fridholm.

Tweets:
1 - Monki, 2 - Elin Grelsson.

Annat relaterat:
Copyriot, SvD, SvD, AB, DN.

1 kommentar:

  1. Det behöves ingen ny lagstiftnign i Sverige. Lagarna finsn redan och det finns domar som ger polisen de befogenheter som lymmellagen ger den danska polisen.

    http://www.zaramis.nu/blog/2009/12/16/i-praktiken-finns-lymmelpaketet-i-sverige-ocksa/

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik