2010-01-12

Dagens knuff - Den sanna statistiken om risken för flygbomber och Danielssons absurda rädslor


Dagens knuff går till det inlägg som allra mest slår huvudet på spiken.


Syrrans granne skriver om FRA, Staffan Danielsson och nakenscanning. Och jag bara måste länka detta vidare. Det är för bra för att inte göra det, helt enkelt.


Så kort... Läs detta och begrunda.

För nog handlar väl detta med övervakningssamhället om att vi har en massa människor i styrande positioner här och runtom i världen som alla springer runt och är totalt livrädda för livet, världen, universum och allting. Visst handlar massövervakningen om inget annat än samma sak som ledde till skotten i Ådalen en gång i tiden. Eller till att medborgarna i den medeltida staden Visby byggde sin ringmur inte för att skydda sig mot fastlänningar, danskar eller ryssar utan mot bönderna på den egna ön.

Men när får det räcka då? När är det nog?

När ska vi medborgare slippa ta ansvar för amerikanernas kollektiva PTSD efter de fruktansvärda händelserna i september 2001? Och är det verkligen vårt ansvar?

Gizmodo satte nyligen saker i perspektiv. Jag har lånat grafiken därifrån, men länkar gärna snällt tillbaka också. Det är bra om ni får se detta, tycker jag... Bilden är liten och suddig. Klicka på den så ser den litet bättre ut (förstås).Även hos Mikael Elmlund som just lämnat Centerpartiet för Piratpartiet. Skriver läsvärd om beslutet och orsakerna till det. Jag kan inte annat än säga att jag har full förståelse för att Elmlund resonerar och agerar så som han gör. Tyvärr.
Själv tänker jag dock stanna inom Folkpartiet för att försöka bryta upp det här vansinnet nu, en gång för alla. För att försöka få människor att tänka och använda sig av en liten gnutta vett och reson. Kanske misslyckas jag. Vi får väl se. Men att vi är många som fått nog av den repressiva massövervakningshysterin och den kollektiva PTSD som drabbat världen ter sig nu mer och mer uppenbart. Det är dags att säga ifrån. Nu. En gång för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik