2010-01-27

Första steget mot en ny namnlag och bakåtsträvande sossar

Nu ska regeringen på allvar se över namnlagen, är det tänkt. Läser hos Per Pettersson och Martin Andreasson om att regeringen nu beslutat om en parlamentarisk utredning i frågan. Fint så. Hoppas att de inte tar alldeles för stor fasta på vad kristdemokraterna kan komma att vräka ur sig för dumt.

Det är verkligen på tiden att lagen ses över. Praxis är redan ändrad. Inte minst på grund av det arbete Christine Sahlström initierade för något år sedan och som ledde till att Kerstin Burman (Jurist på Byrån för Lika Rättigheter), Immanuel Brändemo och andra lyckades knuffa berget en bra bit. Namnändring ska inte vara något som klåfingriga politiker och kyrkofånar bestämmer över. Jag tror att är man lagligen tillåten att rösta, köra bil, resa runt hela världen, skaffa barn, gifta sig, ha sex och bestämma över vad man själv ska äta till middag så borde man ha rätten att ta ett namn alldeles på egen hand. Det ska inte behöva vara så himla mycket mer komplicerat än så.

Nu är bara frågan hur långt den här utredningen kommer. Hägglund vägrar ju än idag att ta tag i lagstiftningen kring könstillhörighet och ingen vill alls kännas vid lagen om tvångssterilisering av sexuella minoriteter.

Hoppas kan vi ju göra, förstås. Men då får nog någon börja låsa in kristdemokrater, socialdemokrater, vänsterpartister och moderater litet mer systematiskt i samband med alla kommande omröstningar och möten i berörda utskott.
För inte är det väl så att den kristenmoralistiska lagen om att patologisera trans- och intersexuella (för att kunna tvångssterilisera dem utan kval) ligger till grund och att man är rädd att en uppluckring av rättigheterna för transpersoner (och andra, mind you) ska skada samhället alldeles för mycket?

Så enkelt kan det väl inte vara?

Mer här:


Annat intressant och lagom relaterat här:
På ämnet diskriminering:

Kan bara instämma i kritiken mot Ilmar Reepalu (socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö) efter det ytterst klantiga uttalandet rörande hoten mot den judiska befolkningen i staden. Det är helt oacceptabelt att en ansvarig politiker kan få för sig att säga att man minsann får ändra sig och sina åsikter för att slippa bli attackerad för sin etnicitet eller religiösa tillhörighet.

Att autonoma vänstern tillsammans med mer extrema och mindre nogräknade muslimska grupper tar sig rätten att försöka jaga ut judar ur Malmö är under inga omständigheter ok. Alls! Att Reepalu vägrar se att han spelar med i samma spel tycker jag är katastrofalt korkat och jag hoppas verkligen att han backar. Blir bara sur. Så sur.

Känner att det är så himla mycket hat idag. SD, islamofobi, judehat, minareter, burkor, transhat, homofobi. Hat, hat och hat! Vad är det med folk idag? Har vi verkligen glömt precis allting vi lovade oss att inte glömma?

Men det är kanske bara jag?

Mer här:

2 kommentarer:

  1. Jag tar helt avstånd från Ilmars uttalande. Att han dessutom tror sig tala för alla malmöbor gör saken värre.

    SvaraRadera
  2. Varför låsa in vänstern? http://bengtheld.blogspot.com/2010/01/partierna-och-hbt-politiken.html Dom verkar vara det parti att sätta mest tilltro till, även i rena transreformer så röstar vp rätt till skillnad från kd och m och s http://bengtheld.blogspot.com/2010/02/moderaterna-har-allvarliga-transproblem.html

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik