2010-01-27

Värld i Utveckling - fjärde mest inflytelserika Fp-bloggen enligt Politometern

Kan nog inte bli så mycket stoltare än såhär!

Det är rätt märkligt egentligen. Jag har visserligen bloggat under en rätt lång tid, men jag hade inte väntat mig - så sällan som jag nu bloggat sista året eller så - att jag skulle hamna någonstans ens i närheten av toppen på listan över de mest inflytelserika folkpartistiska bloggarna när nu Politometern presenterat sin nya lista över landets tyngsta fp-bloggare. Och vilket otroligt celebert och imponerande sällskap jag nu hamnat i!


Mäktigaste Fp-kvinnan i Bloggsverige!

Jag är alltså rankad som fjärde tyngsta bloggen inom den folkpartistiska sfären. Den högst rankade folkpartistiska kvinnan, rentav. Sedan kan jag ju hålla med Martina Lind om att det förmodligen går att sammanfatta listan med ett enda namn. Nämligen den extremt duktige Mark Klamberg. Dammit! You deserve it!

Jag vet att jag inte skriver tillräckligt ofta för att vara tillräckligt tung till att toppa en sådan här lista. En transition med tillhörande kirurgier och andra behandlingar, sociala omstruktureringar och annat men också massor av annat som hänt under de sista två åren har gjort att jag helt enkelt inte hinner och orkar skriva mer. Jag har blivit tvungen att trappa ned även av andra högst privata skäl.

Jag är borta i långa perioder och får förstås leva med att det påverkar inlänkning och andra faktorer negativt. Jag förmodar att ett mer aktivt bloggande från min sida skulle knuffa mig en aning längre upp än jag redan ligger, men en fjärdeplats och i praktiken en förstaplats bland folkpartiets kvinnor är jag beredd att ta. Det är jag verkligen.

Jag tycker fortfarande att det är kul när en sådan här undersökning visar att det jag gör faktiskt spelar roll. Att det jag säger räknas. Att människor läser och uppskattar det jag gör. Det är stort. Riktigt stort. Och absolut en morot för mig inför framtiden. Dags att bli bättre på skrivandet, helt enkelt.

En grym prestation är det i vilket fall och det här är ett erkännande som jag håller varmt om hjärtat. Faktum är att jag just nu mest bara blir generad av det, men jag lovar att jag snart har hämtat mig.


Listan

Mark i toppen, alltså. Därefter Fredrik Malm och Erik Svansbo. Och så jag. Damn!

En topp tio skulle alltså se ut såhär:


Tycker det var otroligt häftigt att ta del av listan och jag känner verkligen att jag har fått så mycket luft under vingarna nu. Inte minst för att jag tydligen hör hemma i ett så otroligt fint sällskap. Creddar er alla på topp 10 och förstås på topp 100.


Extra hiss!

Och förstås litet extra kul att Liberati hamnade på listan också. Fantastiskt troligt. Vid sidan av den egna bloggen kan vi konstatera att listans topp 10 i övrigt nästan domineras just av liberatister. Mäktigt.

Hiss till Martina Lind för hela Politometerprojektet som hon drivit fram på ett otroligt bra vis. Jag är sjukt impad.

Martina är riktigt vass och gör helt fantastiska analyser av den politiska bloggsfären. Läs mer här:


Andra skriver:

Mattias Lönnqvist, Per Altenberg, Seved Monke (som jag vill lyfta fram litet extra för sitt engagemang kring att samordna folkpartiets alla bloggare och som absolut ska ta åt sig extra mycket av sötman idag, men som också är en fantastiskt god vän), Sebastian Hallén, Rasmus Jonlund, Ted Valentin, Mark Klamberg, Makthavare, Liberati, Maria Byström, Bawar, Christer Sörliden, Per Pettersson.

4 kommentarer:

 1. Tack Amanda för de vänliga orden! Idag har jag haft datorhaveri och jobbat med skrikande bebis under armen och undrat hur jag skulle få ihop allting. Då känns det jättekul att få så fin feedback. Jag vill gärna att de som inte ligger på knuff-toppen men ändå är viktiga - och särskilt i sin sfär eller sitt parti - lyfts fram och synliggörs och känner sig lite uppmuntrade.

  SvaraRadera
 2. Absolut, Martina. Du är väl värd de orden.

  Fattar bara inte att jag lyckats hamna där utan att jag alls egentligen ansträngt mig för att hålla bloggen vid liv det senaste året.

  Men stolt är jag ändå. Känns absolut som en morot för att komma igång ordentligt med bloggandet igen.

  SvaraRadera
 3. Grattis själv Maria! Du hamnade rätt högt upp du också. Känns som att vi äger!

  Skrev att jag är stolt över att vara i så gott sällskap och det tycker jag verkligen.

  Är grymt glad och stolt idag. För oss alla!

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik