2010-02-03

Dinosaurier lade ägg, Kjöller och Sternberg!

Nu har väl den kristna högern totalt skjutit sig i huvudet ändå?

Jag kan bli allergisk av många saker och den som normalt sett läser min blogg är nog inte främmande för att hålla med mig om det. Men är det någonting som jag verkligen inte klarar av, så är det brottslig jävla dumhet!

Läser på Expressens sidan 4 hur Eva Sternberg sågar kvinnor som arbetar och på fullt allvar hävdar att kvinnors plats minsann är vid spisen där de ska stå och föda barn. För kvinnors plats är tydligen i år 2010 i hemmet. En kvinna duger enbart till att vara mamma och stanna hemma - ingenting mer.

Hanne Kjöller följer upp, som hon så gärna gör, på DN idag. Dock inte i nätupplagan, så jag tar mig friheten att citera hemskheten här:"Dinaurier fick ungar

Jag har en modern man, inte en dinosaurie. Det säger
Sveriges nya EU-minister Birgitta Ohlsson (FP) apropå det faktum att hon
förväntas föda barn halvvägs in i det blotta halvår som återstår av
mandatperioden.

Själv funderar jag lite över vad det betyder. Oavsett
manlig modernitet är detta med att få barn en av de mest känslostormande
upplevelserna i livet för de flesta kvinnor. Kvinnor, precis som
dinosauriehonor, fylls av omhändertagandehormoner oavsett hur moderna deras män
är.

Jag tror inte att barnet mår det minsta sämre av att
tas om hand av sin pappa eller någon annan vårdnadshavare direkt efter
förlossningen. Men jag undrar hur många mammor som mäktar med att vinka adjö
till den lilla och åka direkt från BB till en nattmangling i
Bryssel.

Det ska nog till en hårdhudad dinosauriemamma till det.
Om ens det.


-Hanne Kjöller"

(Förlåt mig, Fader, ty jag har syndat genom att referera sådana avskyvärda monstrositeter på min blogg).Alltså...

Till att börja med fick dinosauriemammor ägg, snälla Hanne Kjöller. För det andra har vi ett par miljoner år av evolution emellan oss och dinosaurierna. Du vet sånt som alla utom ni kristdemokr.... kreationister tror på. Förb.....de sågspån!

Kjöller kandiderar väl i valet för Kd nu, efter vad jag hört. Undrar om ett krav för att få kandidera är att man gått med på att bli hjärntvättad i Hägglunds verklighetsmaskin?

Och så Sternberg som en gång i tiden trodde att "Kvinnor kan". Vad i hela friden hände egentligen? Vad råkade människan slinta med foten på? Och framför allt... vad var det hon slog huvudet i när hon väl föll?

(Jag antar att det är för mycket begärt att kräva att en kreationist faktiskt vet åtminstone ABC om vad dinosaurier faktiskt är, men det skulle inte förvåna mig om de flesta av dem visade sig ha svårt att skilja på en T-rex och en fiskpinne).

Att en kvinna idag på fullt allvar sedan kan springa runt och vräka ur sig sådan totalt vilsen semiseriös kritik mot en annan kvinna för att hon är en yrkesmänniska och har andra drömmar än att slava vid spisen och föda barn... det är ingenting mindre än rent patetiskt.
Det säger förstås en hel del om hur långt kvar kristdemokraterna har till att förstå sig på såväl den feministiska kampen och dess ursprung. Det säger också en hel del om vad de anser om kvinnor, mammor och män.

Att så totalt slakta alla världens män i rollen som föräldrar på det sätt Sternberg sedan gör är på gränsen till så brottsligt dumt att det gör fysiskt ont i mig.

Men vad vet jag? Med tanke på att jag själv är diskvalificerad som förälder enligt Kristdemokraterna och deras kreationistiska anhang antar jag att jag saknar talan?

Ibland börjar jag undra vad som skulle krävas för att knuffa Kd ur riksdagen och ersätta dem i alliansen med ett par gröna, sjyssta liberaler. Hallelujah!


Ansats, Unni Drougge, Linnéa Darell, Utsikt från höjden, Calle Fridén, Feminix, Philip Wildenstam, Barcelona - Stockholm, Trollhare, Palena Inn, UNT - ledarbloggen, Karin Sennefelt, Politik och poesi, Mellan Sabb och Skogis, Another CyborgManifesto, Helena Bergman, John Johansson, Per Pettersson, HBT-sossen, Liberati, Maria Abrahamsson, Carina Boberg, Adventskalendern, Kraschkurs, Skriet från kärnfamiljen, Intersektionell Solidaritet och frihetlig socialism, Linus Fremin, F! Västra Götaland, Christian Valtersson, Runo, Ansats, Rooten, Anna Kaagaard Kristensen, Maria Byström, Yami och pandorna.(Ta det lugnt, vänner. Jag är lugn. Jag är sansad. Jag bara... behöver... ventilera litet grann. Igen!)Intressant!

6 kommentarer:

 1. Tack, Maria!!

  Not totally uncalled for. Men jag vet att jag är en liten gnutta bitsk ibland. Antar att det är "tvångssteriliserad-av-galna-kristdemokrater-hormonerna" som spökar.

  Hoppas att folk kan leva med det. Annars får jag införa parental guidance på bloggen vartefter. ^^

  SvaraRadera
 2. Ja här har kvinnor kämpat kvinnors rätt att välja SJÄLVA, och så kommer det sådana här åsikter. Men å andra sidan hade de väl skrikit lika högt om hon INTE fått jobbet - då hade det varit ett klart diskrimineringsfall för att hon var kvinna och dessutom skulle ha barn....
  ja herregud - feminismen blir bara mer och mer vriden...

  SvaraRadera
 3. Vi har VERKLIGEN inte samma politiska åsikt... Fast på dem bara!

  1) Politiker SKA bli ifrågasatta
  2) Journalister ska inte kunna sitta i sina luftslott och haspla ur sig vad som helst
  3) Det är samhället det är fel på. Låt oss ändra på det, inte låsa fast kvinnorna eller männen vid spisen eller gamla roller. Eva Sternberg är läskig som tycker att en kvinna överger sitt kön om hon gör karriär och att hon inte bär lämna hemmet. Män då? Måste min man genomgå ett könsbyte fär att bli accepterad av Eva Sternberg?

  På dem, röda, gröna, blå eller rosa! Eller kanske sä
  särskilt de beiga!

  /Maddie

  SvaraRadera
 4. "Var från början vänsterhänt men omgjord till högerhänt. Dessutom vindögd och tvingades använda kåpa för ena ögat i uppväxten. Detta har kraftig påverkat hennes hjärna och därmed hennes sätt att förhålla sig till världen."

  Saxat från www.evasternberg.com.

  Skönt med en förklaring...

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik