2010-02-12

Märkliga händelser inom Fp Stockholm

Det har cirkulerat en del märklig information inom och kring Folkpartiet i Stockholm på sistone. Det rör en händelse där en person som arbetat för Fp Stockholm ska ha publicerat en bild på en communitysida som helt enkelt föreställer pyttelitet naken hud.

Det rör sig om ett ansikte, en arm och ett ben. Det vill säga ungefär så mycket jag själv gärna visar upp av mig själv då jag springer runt i Gamla Stan i klänning varje sommar.

Tydligen har detta lett till viss bestörtning och moralpanik här och var och för någon dag sedan publicerades en notis i pappersupplagan av Expressen.

Jag tyckte att det kunde finnas anledning att låta huvudpersonen (-erna) komma till tals och har därför valt att lägga upp ett uttalande helt och hållet oredigerat här på min blogg. Detta rör alltså inte mig i grunden, men jag anser att öppenhet och det fria ordet är viktigt. Gör gärna din egen bedömning.


Expressen publicerade för en tid sen en notis relaterande till saker som hänt inom Folkpartiet i Stockholms stad. Eftersom notisen inte ger någon korrekt helhetsbild behöver vissa saker klargöras.

I centrum för det som Expressen bedömt vara en nyhet står en publicering av en bild. Nyheten får det dock att låta som en helt annan bild än vad som faktiskt var fallet. Vad som publicerades var en bild av en kompis, en kul bild som blev tillräckligt bra för att ha ett värde att visa upp. På bilden står personen i fråga bakom en dörr och kikar fram runt den, med ena benet som sticker fram. Det syntes lite naken hud, nämligen benet, ena armen och skuldran. Tydligen är detta en "nakenbild", en bedömning som varken fotografen eller personen som fotograferats delar. Eftersom den inte bedömdes vara något annat än en kul men ganska bra bild, tänktes det över huvud taget inte på den exakta åldern på personen på bilden. Fakta är att när den publicerades var personen i fråga myndig, men bilden togs ett par månader innan hans 18-årsdag.

Att bilden skulle kunna uppfattas som något annat än en kul bild mellan kompisar övervägdes inte ens. Det var dock vad som hände och efter att bilden publicerats tog det enbart ett par dagar tills påpekandet att den kunde uppfattas fel. I samband med detta togs bilden ner för att vara tillmötesgående. Ingen gjorde dock bedömningen att något fel begåtts, utan enbart att detta skulle kunna uppfattas fel och därmed kunna bli en grej i media – vilket det också blev. Eftersom det redan tidigare fanns viss kritik mot medarbetarens tidpassning samt frispråkighet även när åsikterna inte var den officiella FP-linjen, bedömdes det att det vore bäst att arbetsbefria denne.

Som vanligt gör medier, och speciellt kvällspressen, mer av en händelse för att kunna kalla den "Nyhet" än vad som faktiskt är den enkla sanningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik