2010-02-03

Och så var det Libyen

Nu när vi ändå är så igång och på så bra humör, så måste jag passa på att bara göra ett kort nedslag i regeringens allra mörkaste dumheter igen.

Det där med synen på människor, integritet, folkrätt och demokrati. Det står mer och mer klart att i Sverige kan vi glömma mänskliga rättigheter även i framtiden. Om regeringen inte lärt sig ett skit av FRA-stormen de sista åren och anser att det är okej att sälja toppmodern övervakningsutrustning från statligt ägda företaget Rymdbolaget till Libyen så är vi verkligen jäkligt illa ute. Jag medger det.

Min partiledning lär inte bli glad över att jag går loss på det här viset, men jag kan verkligen inte låta bli. Amnesty har helt rätt. FN's flyktingorgan har helt rätt. Det är totalt oacceptabelt att Sverige kränker mänskliga rättigheter och bryter mot internationell rätt på det viset man gör i och med den här affären.

Har inga problem med att Sverige handlar i allmänhet med Libyen, faktiskt. Det i sig är inga problem för mig. Men så är jag av övertygelsen att handel och utbyte i allmänhet stärker relationer och lär länder och folk att kommunicera med varann. Det i sin tur kan leda till att åsikter och värderingar ändras och det i sin tur är bra för demokrati och mänskliga rättigheter i längden.

Men hur i hela friden tänkte ni nu? Snälla regeringen, kan ni svara mig på det?

Jag blir ibland så himla mörkrädd. Kan ingen väcka mig snart och tala om att detta bara var en ond dröm? Jag vill verkligen inte att Sverige ska vara så himla lost och att vi ska vara ett så förtvivlat förvirrat land av ren och skär dumhet och okunnighet. Litet bättre kan vi väl ändå förvänta oss från våra folkvalda ledare?

Hjälp!

Det är dags för våra ledare att vakna nu. Det här kan inte fortgå. Vi räddar inte demokratin i världen genom att proaktivt avrätta densamma. När ska vi lära oss det?

Jag har gjort det. Men kan jag förvänta mig att det ska ta mig till riksdagen? Fasen ska veta att jag verkligen behövs där.


Alliansfritt, Alliansfritt, Alliansfritt, Troberg, Scabernestor, Futuriteter, Frispinn, Svensk Myndighetskontroll, OlofB.

Alltså... Övervakning och förtryck på export. Från demokratins högborg Sverige till en av världens mest ökända diktaturer, där flyktingar dagligen riskerar spärras in på helt och hållet obestämd tid och under förhållanden vi inte ens kan föreställa oss. Hur i all världen är detta möjligt?

Nej, snälla... Regeringen, kära vänner. Förlåt mig, men nu borde ni verkligen skämmas!

Intressant.

1 kommentar:

  1. Jag ställer samma fråga hur har Sverige kunnat utvecklas till ett land som så fatalt kränker alla mänskliga rättigheter på alla nivåer. Och jag reagerade som du när jag nu i rapport fick veta att Sverige ville sälja övervakningsutrustning under parollen skydda båtflyktingar mot att fly på överfulla båtar, ja ungefär så lät det. Man blir verkligen mörkrädd över vad som händer i Sverige idag och jag ställer mig frågan varför och hur vi kunnat utvecklats mot ett så främlingsfientligt land?

    Solveig Silverin

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik