2010-03-03

Carl Bildt och pennorna - jag kan inte låta bli att le

Det är otroligt underhållande med alla "avslöjanden" som dyker upp här och var i dessa tider.

Monas väska, förstås, var ju guld värd på alla vis. Om inte annat för att den visade vilken ohygglig moralpanik som råder precis överallt inom det svenska samhället. Hur kan en socialdemokratisk partiledare få för sig att köpa en handväska för mer än 39.90 på ICA Maxi? Ett otroligt svek mot det svenska folket och mot arbetarna i samhället därute. Jupp jupp. Skandal! Genast skandal. Det är allt vi säger.

Men det säger så mycket om den svenska jante att jag bara inte kan låta bli att småle.

När det nu avslöjats att utrikesminister Carl Bildt köpt pennor på skattebetalarnas bekostnad, så blir det än mer underhållande. Jag vågar påstå att det har jag också gjort. Som statligt anställd, om inte annat. Eller som periodvis levandes på sjukförsäkringssystemens surt tillsläppta slantar.

Jo, jag erkänner också. Det gör jag. Kanske är det attans mycket tid för mig, Calle och ett gäng andra att bara helt enkelt avgå. Låt oss! Det vore otroligt underhållande i sig om vi fick hela det offentliga Sverige med oss i fallet. Och jag som älskar att leka blåögd och kasta ironier och cynismer runtomkring mig kan inte annat än jubla över det hela. Världen känns så mycket finhet då. Visst är det så?

Värme till er alla. Från ett delvis förenings- och partistödsfinansierat kontor någonstans i Stockholm.

1 kommentar:

  1. Ja jag håller med om att de där avslöjandena är ruskigt löjliga. Det som skrevs om Sahlins väska skrattretande. Om det fanns något problem i sammanhanget så skulle det väl ha varit ifall det varit en produktplacering av LV... att hon typ fått betalt för att exponera väskan :S

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik