2010-03-19

Diskuterar med Pehrson angående tvångskissningarna


Amanda Brihed:

Min ilska över Beatrice Ask och Johan Pehrson tycks inte kunna lägga sig hur mycket jag än skulle vilja det. Förstår fortfarande inte vad ni håller på med... Det är med sorg och en outtröttlig upprördhet jag ser vad ni håller på att förvandla Sverige till. När ska ni vakna upp upp och börja fatta?

Johan Pehrson:

Amanda. Säg till om du vill besöka polisen och soss på Maria ungdom tillsammans med mig. Så kan vi båda lyssna. Skön helg.

Amanda Brihed:

Johan... Jag har varit där. Jag har också otaliga vänner som tagit livet av sig på grund av övergrepp av olika slag och ser framför mig vad en 11-årig tjej som somnat på lektionen tänker och känner då hon blir indragen på polisstation, blir tvungen kissa i burk inför två hånande konstaplar och sedan får bända sig framåt och sära... Efter det som hände i Västerås i samband med razzian i helgen och det som hände nyligen vid Hornstull, så är det inte direkt långsökt.

Jag tycker du och Bea abdikerar ert föräldraansvar och ert politikeransvar om ni inbillar er att ni får barn och unga människor att må bättre och vilja ta sig ur den skiten genom att förgripa er på dem och ge dem ännu mindre tilltro till vuxen- och omvärlden.

EPIC FAIL!

Ni är helt fel ute.

Men förstås... jag är väl färgad av min egen bakgrund. Du vet... jag mår så otroligt mycket bättre och litar så väldigt på sådana åtgärder efter att staten tvångssteriliserade mig för två år sedan på grund av att jag tillhör en sexuell minoritet. Och ni slåss väl för mig? Visst gör ni?Tror inte det var för min skull det skedde. När kommer ni börja tvångssterilisera flickor som sover på lektionerna igen? Det var ju bara ett par decennier sedan? Känns som om vanan sitter i.


Amanda Brihed:

Johan, jag tycker du och jag ska sätta oss ner och prata litet allvar om det här. Rensa ut litet grann och byta erfarenheter. Lust att göra det? När har du tid för ett ordentligt möte?Efterkommentar:
Jag är så fruktansvärt besviken på partiet, på regeringen jag går till val för och med. Jag är så besviken på var vi är på väg och vad svenska politiker kan säga och göra med sådan total avsaknad av samvete idag. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga... Börjar känna mig uppgiven nu. Dumheten känner inga gränser och det finns inget jag kan göra, känns det som. Hur ska jag kunna ställa upp för ett samhälle som behandlar människor såhär? Är det ens värt att försöka?
En kort stund efter att ha grävt ner mig i total hopplöshet och uppgivenhet inser jag att det var därför jag gav mig in i politiken. För att reda upp detta. För att ta striden. För att slåss för alla som inte själva kan. För att ge röst åt alla de som inte kan, orkar eller har givit upp på att tala.

Inte tusan kommer Alliansen att vinna valet i år. Det är nog för sent för det nu. Men är detta politiken jag ska gå i god för, så vägrar jag. Och då känner jag att också regeringen och Alliansen som sådan får lära sig skämmas och skylla sig själv. En förlust på sådana här grunder är säkert bara nyttig.

Expressen Ledare - Eric Erfors.

Johan Pehrson
svaras av Liberatis Jan Söderqvist på SVT Debatt.


Fler skriver om drogtester:
Per Pettersson, Liberal och långsint, Bloggokrati, Bromma Socialdemokrater, Humblebee.net, Lucky, Hornstull & världen, Tango för enbenta, Svensk Myndighetskontroll, ConnyT, Scaber Nestor, Yami och pandorna, Gerdaus skolblogg, Silvertörne, Anders Svensson, Pezster, Liberati,
Badlands Hyena, Andrea Doria, Michael Gajditza, Scaber Nestor, Andreas Froby, Futuriteter, Mikael Olsson, Adam Cwejman, Polisstat, Liberati, Per Pettersson, Eric Wahlberg, Michael Gajditza, Lars-Erick, VLT, SvD, Michael Gajditza, Presstjänsten, Sara Thiringer, Silvertörne, Thomas Tvivlaren, Mathias Sundin.

Intressant.

4 kommentarer:

 1. Suck, lyssnar just nu på senatsdebatten i USA om deras sjukvårdsreform på C-SPAN.
  http://www.c-span.org/Watch/C-SPAN.aspx

  Där liksom här i Sverige, i övriga Europa, och de delar av världen som har någon form demokrati som statsskick, så tycks demokratins företrädare, de folkvalda, glömt förtroendet för demokratin hemma.

  Ifall våra politiker inte har någon förtroende för oss medborgare, som har valt dem, så varför skall vi ha förtroende för dem??

  Tja, demokratin måste onekligen förnyas. Ett av sätten att göra det är att begränsa mandattiden för våra folkvalda till två valperioder.

  Berusningen och korruptionen som kommer av "makten och härligheten" skulle kunna bli mindre, riksdagsledamöterna skulle kunna bli mera självständiga. Flera medborgare skulle få tillfälle att viga en tid av sitt liv till arbete i riksdagen. Efter denna tid återgår man till sitt normala liv och ordinarie yrke.

  På det sättet skullle demokratins grundfundament förankras i folksjälen, när flera medborgare haft tillfälle att deltaga i samhällsbygget.

  På flera andra diskussionsforum, i andra länder, har jag sett motsvarande ideér dyka upp.

  Som denna utmärkta formulering:
  "Political job should be a duty you do for 1 -2 terms and then you go back to your normal life happy that you have served the community."

  SvaraRadera
 2. Hej Amanda.

  Jag tycker att du ska lägga din röst på Piratpartiet i år.

  Det är tyvärr, TYVÄRR, det enda partiet som tar strid för integritetsfrågorna idag.

  Just detta är faktiskt djupt tragiskt, att hela del politiska etablissemanget tar så lätt på dessa frågor.

  Jag har också varit folkpartist, men det var länge sedan nu. Jag har blivit så gruvligt missnöjd, att jag saknar ord för att beskriva det.

  SvaraRadera
 3. Dennis... Jag hävdar det rätt ofta. Att har man inget förtroende för folket man är vald att representera så har man valt fel jobb som politiker.

  Makten ska utgå från folket som valt dig. Makten ska inte utgå från regeringen och slängas i halsen på onda undersåtar som staten måste skyddas från. Då är något väldigt fel.

  Kommer ofta att tänka på Visby och ringmurens tillkomst. Vi har en del att lära därifrån än idag, tänker jag.

  SvaraRadera
 4. Calle... kanske skulle jag gjort det om det inte var så att jag kandiderade själv.

  Du vet att jag ofta har ett väldigt gott öga till PP och att vi arbetar ihop rätt ofta. Men det blir kanske litet dumt om jag inte tror på min egen kandidatur ändå. Maybe next time, om inte saker och ting ljusnar till dess. ;)

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik