2010-03-08

För männens skull - stoppa könskvoteringen!


Idag skriver jag tillsammans med fyra tjejer från Liberala Ungdomsförbundet Storstockholms tjejnätverk 'Radikala Kvinnofronten' på Newsmill angående den sjukt höga dominansen av män på EU's toppmöten.

Jag har väldigt svårt att som liberal acceptera könskvotering, oavsett åt vilket håll och av vilken anledning det än sker. Samtidigt är det skrämmande att det inte diskuteras mer, att ingenting verkligen händer.

I dagens artikel anlägger vi en humoristisk och lätt ironisk ton och biter ifrån gentemot gubbväldet så gott vi kan. Jag har även skrivit tidigare om kvinnodagen här.

Ett stort fång till de vassa tjejerna i RKF som jag skrivit artikeln tillsammans med.

Alva Winsa, Linnéa Sari Frank, Linnéa Cedergren och Sofia Svensson.

Ni rockar!!!


Ett extra intressant inlägg hos Scaber Nestor idag, för övrigt. Bloggkärlek hela vägen till södern. Även om jag har svårt att se att det är ett klavertramp att någon annan än en sosse diskuterar jämställdhet, trots allt. För mig som liberal finns det en hel uppsjö av starka kvinnor att se upp till och stärkas av. Vi har en fantastiskt stark kultur inom den liberala världen just rörande kvinnokampen och jag känner verkligen att jag är stolt över att bära det arvet vidare tillsammans med tjejerna inom RKF.

Intressant.


Andra skriver:
SvD, Anders Wallner, Kent, Maria, Aftonbladet (Jan Björklund, m.fl.), Maria Byström, Christer Sörliden, Rasmus Jonlund, Per Altenberg, Sjumila, Mary, Jusekbloggen, Eva W, Åsa Lindestam, Martin Moberg, Johan Westerholm, DN, Tankestormar, GoodBadGirl, Makthavare, Esbri, Hell of Hannastacia, Badlands Hyena, Per Pettersson, Maria Ferm, Fredrik Pettersson, Sydsvenskan,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik