2010-03-24

Liberati och Svart Måndag om varför nätet kokar av ilska mot Beatrice Ask

I all korthet...

Idag skriver företrädare för nätverken Liberati och Svart Måndag i Expressen till följd av den senaste tidens vansinniga idéer presenterade av Beatrice Ask och Johan Pehrson.

Det är litet grann en sorts upprop för att visa på att den liberala världen och människorättsorganisationerna med inriktning på integritet inte längre kan tåla den attityd mot människor, barn och människor i behov av hjälp och stöd som regeringen hittills valt att uppvisa.

Det är dags för en förändring nu
. Det är dags att ta strid för mänskliga rättigheter, för en fungerande grundlag, för att lagrådet ska respekteras, för en författningsdomstol, för europakonventionen, för FN's konvention om barnens rättigheter. För så mycket annat som har med demokratin att göra. Vi kan inte tolerera att mörkermakter tar över regeringsmakten i Sverige, oavsett i vilket parti de gömmer sig. Vi kan inte tolerera att hat, hot och förföljelser får förekomma i Sverige. Statliga och proportionellt sanslöst överdrivna övergrepp mot barn måste förhindras till varje pris.

Och på förekommen anledning hävdar vi att oskuldspresumtionen ska bibehållas intakt med alla medel. Ingen som inte är dömd på lagliga och demokratiska grunder ska någonsin riskera straff. Ingen som enbart är misstänkt för brott, men som inte är dömd, ska någonsin pekas ut eller förföljas varken från samhällets sida i stort eller från samhällets gemensamma myndigheters.

Den eviga fasan för allt som är normbrytande, allt som inte är perfekt och folkhemsligt finputsat och allt som inte funkar för den eller den personen måste få ett slut. Det är över nu. Folket har varit tämligen adamant i sin dom gentemot övervaknings- och batongpolitiken. Det är över nu. Folket vill inte ha övervakningslagar och en minskad rättstrygghet. Det är över nu. Vi kräver demokratin och våra mänskliga fri- och rättigheter tillbaka!

Idag tar vi striden. Idag sätter vi ned foten. Idag bryter vi alla fördämningar och går till attack mot fördomar, mot rädsla, mot oseriositet och mot maktspråk som enda väg att utveckla (bakåtveckla) samhället.

Följ den här kampen. Delta i den. Den är viktig.

Oavsett det faktum att vi redan fått Beatrice Ask att backa
. Men egentligen säger hon ju bara att hon ångrar hur hon uttryckte det hela. Hon tar inte tillbaka så värst mycket av innebörden i det hon sagt. Därmed borde vi kanske börja fundera på tiden efter Ask. Det är väl dags för henne att gå vidare till ett annat yrke nu? Skicka henne som ambassadör någonstans. Det är mitt tips. Vi har fortfarande en lång väg att gå, men vi ska vinna.

Vi ska vinna rätten till:

  • Våra egna kroppar
  • Vår integritet
  • Vår framtid
  • Vår rättssäkerhet
  • Våra drömmar och visioner
  • Våra liv och våra möjligheter att utvecklas
  • Ett samhälle fritt från diskriminering och förföljelser
  • En trygg uppväxt för våra barn
  • Ett samhälle utan statliga övergrepp
  • Ett samhälle där varje individ respekteras och där varje individ har samma rättigheter och möjligheter som sin nästa.
Det är vad liberalism handlar om. Men det är också något som Svart Måndag står för. Tillsammans skriver vi under uppropet. Det är dags nu. Det är dags att vi tar samhället tillbaka. Det är dags att vi tar våra rättigheter tillbaka.

Emil Broberg, Anna Troberg, Peter Andersson, Svart på vitt, Erik Svansbo, Röda Berget, Skapandets moral, Livbåten, Erik Herbertson, Trollan, HAX, Liberati, MaryXJ, Svensk Myndighetskontroll, In your face, Pennelina, Roger, Grevad Lux, Anders S Lindbäck, Falkvinge, Adam Cwejman, JensO, Per Pettersson, LouiseP, Aftonbladet.se, Anna Troberg, Ex, Liberati, Sanna, Lisa M, Jan Rejdnell, Svensk Myndighetskontroll, Liberati,

Intressant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik