2010-03-30

Malmström till strid för tuffare tag mot trafficking!


Det är skönt med politiker som har en genuin liberal kompass och som förstår hur saker och ting hänger ihop. En sådan politiker är Cecilia Malmström.

Gillade skarpt hur Cecilia till stor del lyckades driva hela valkampanjen inför EU-valet genom framtidsoptimism, EU-positivism och en förståelse för hur Sverige och omvärlden är connectade med varann.Nu har Cecilia lämnat den lokala politiken och börjat arbeta en liten bit hemifrån som bekant. Men hon ligger knappast på latsidan.

Tack vara Cecilia kommer nu EU att börja ta betydligt hårdare tag rörande trafficking och alla de enorma problem som vi har att slåss mot på grund av den ökande människohandeln. Ett enormt steg framåt på många vis.

Liberatis Alexander Bard skriver:

Tuffare tag mot människohandel - så kallad trafficking - står högst på agendan och det är alldeles utmärkt. På frågan om den kontroversiella svenska sexköpslagen ska ingå i det paktetet svarar Malmström lakoniskt att det är “politiskt omöjligt” att exportera den svenska sexköpslagen till resten av EU.För att komma åt trafficking bör man satsa på sociala insatser i mycket högre grad än idag. Man bör ägna mer tid åt socialt arbete, samt förebyggande och vårdande insatser. Och man bör förstås öka insatserna och skapa en mycket skarpare lagstiftning gällande just trafficking. Något alla seriösa sociologer och forskare är eniga om.

Det vore fantastiskt om EU kan ta upp ledarflaggan i kampen mot människohandeln och driva den striden med full kraft en lång tid framöver. Det hoppas jag se mer av i framtiden och därför blir jag överlycklig av beskedet från EU och Malmström.

Cecilia! Du rockar!

1 kommentar:

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik