2010-03-08

Ny styrelse i Svart Måndag

Igår, den 7 mars, höll Föreningen Svart Måndag årsmöte. Mötet hölls via Skype.

Vid årsmötet beslutades en hel del rörande föreningens och nätverkets framtid och över 50-talet motioner behandlades. Bland de frågor årsmötet beslutade om finns följande bitar:

Det beslutades bland annat att föreningen ska öppnas upp och att ansökan om medlemskap ska öppnas upp. Tidigare har medlemskap i Föreningen godkänts av styrelsen.

Årsmötet beslutade även om större transparens och öppenhet rörande möteshandlingar och dylikt, samt att en ny styrelseposition ska införas. Från och med det konstituerande mötet som den nya styrelsen förväntas hålla inom kort kommer föreningen att ha en förste och en andre vice ordförande.


Den nya styrelsen ser ut som nedan (1 och 2 vice ordförande, samt sekreterare väljes på det konstituerande första styrelsemötet inom kort):

Jens Odsvall - ordförande

Per Pettersson - kassör

Michael Gajditza - ledamot
Christine Sahlström - ledamot
Emina Karic - ledamot
Amanda Brihed - ledamot
Annika Beijbom - ledamot
Andreas Froby - ledamot
Amanda Söderberg - ledamot
Agnes Hedberg - ledamot
Louise Persson - ledamot
Jimmy Ferm - ledamot
Erik Hultin - ledamot
Klara Ellström - ledamot

Erik Laakso - suppleant
Olof Bjarnason - suppleant


Det kommande årets valberedning består av:

Niklas Starow
Linda Nordlund


Till revisorer valdes:

Patrik Standar
Runo Andersson


Därmed sätter jag punkt för mitt ordförandeskap i Nätverket Svart Måndag. Det är mitt lilla barn som jag skapat och som jag vårdat sedan dess. Det har varit en otroligt häftig upplevelse och en underbar tid, men det är dags att gå vidare. Jag vägrar sätta mig i en situation där jag hamnar i någon sorts founders syndrome och jag tycker att det är dags att lämna över nu. Svart Måndag har aldrig haft en så bra styrelse som i år och jag tycker det finns goda skäl att tro att Svart Måndag kommer att fortsätta utvecklas i en positiv riktning under ett nytt ordförandeskap och en ny styrelse.

Jag kommer att kvarstå i styrelsen som ledamot på begäran, även om jag själv är övertygad om att Svart Måndag skulle klara sig bra på egen hand. Jag avgår från ordförandeposten ett år i förtid dels för att skapa utrymme för en framtida vidareutveckling i organisationen (utveckling är positivt och ska inte hindras av gamla betongrötter). Och dels för att jag i år kandiderar till riksdagen för Folkpartiet, samt arbetar som ombudsman för Liberala Ungdomsförbundet Storstockholm under valrörelsen. Det känns olämpligt, i mina ögon, att arbeta som ordförande i en partipolitiskt obunden organisation av Svart Måndags slag och samtidigt kandidera till en riksdagspost. Det känns inte trovärdigt, helt enkelt.

Så nu lämnar jag ifrån mig rodret, samtidigt som jag känner med mig att Svart Måndag aldrig varit starkare eller mer laddat. Jag är otroligt glad att presentera vår nya styrelse för verksamhetsåret 2010.


Jag vill härmed hälsa vår nye ordförande Jens Odsvall välkommen som ny ordförande.

Jag hälsar den nya styrelsen varmt välkommen. Jag är stolt över er alla och hoppas att ni alla ska trivas i Svart Måndag.

Jag vill också särskilt tacka Elizabeth Morseby, André Havsjö och Victoria Drefvenborg som lämnar sina uppdrag för Föreningen Svart Måndag och som valt att inte återkandidera.

Vi alla hoppas på ett fantastiskt kommande år och är väldigt taggade inför framtiden. Det är ett väldigt bra team vi fått ihop och vi tror att detta kan bli i stort sett hur bra som helst.

1 kommentar:

  1. Tack till dig Amanda. Och Grattis till beslut och en styrelse, som så långt jag känner till namnen verkar vara helt utmärkt!

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik