2010-03-19

Sprutbyten i Stockholm och veteranpolitik

I all korthet.

Jag är otroligt glad över att vi nu ska få möjlighet att hjälpa drogberoende i Stockholm genom sprutbyten. Ett steg framåt för en seriös lösning på sjukdomsproblemen inom den här gruppen. Ett stort steg framåt för skademinimeringslinjen, vårdlinjen, den sansade medmänskliga linjen.

Ett skönt avbrott i den annars otäckt fascistiska och reaktionära linjen som annars råder i landet idag bland alla dessa moderater.

Tack, Stockholmare och SLL! Äntligen en gnutta värde, äntligen en gnutta hopp! Äntligen människovärde för ytterligare en av alla dessa grupper som vi alltför länge har försummat.

Idag hyllar jag Birgitta Rydberg (fp).

Klamberg, Monke, Starbrink, Ankersjö, Svensson, Andersson,


Hiss också till Sten Tolgfors som idag meddelar att stödet till svenska krigsveteraner ska öka. Fasen vet om jag alls tänker kommentera varken för eller emot själva insatsen, men faktum är att vi har gott om människor som har kommit hem och som kommer hem som har sett fruktansvärda saker under sina uppdrag. De mår inte sällan fruktansvärt dåligt och insatserna är hittills inte i närheten av att täcka upp behovet. Mer stöd, bättre tack för deras uppoffringar och en medmänskligare hållning i allmänhet kan vara på sin plats. Det är inte ofta jag hyllar Tolgfors, men idag känner jag att jag faktiskt kan göra det. Det behövs såväl bättre vård som ett antal insatser för att faktiskt visa vår uppskattning för vad de gjort och vad de genomlidit. Det borde vi alla kunna ställa upp på, oavsett om vi nu tror på kriget eller inte.

Westerholm, Bloggkommisarien, Alliansfritt, Wiseman, Lindestam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik