2010-04-28

För få gri(s)ar att slakta?

Som liberal kan man idag småle litet grann och kommentera åt det där hållet där de rödgröna presenterar valfläsk efter valfläsk efter valfläsk fastän de sedan länge har fått slut på heliga grisar att slakta för att ha råd med löftena sina.
- Det blir stor fest där alla ska vara med, men där ingen får ta del av den utlovade lyxmiddagen. En stor låtsasbuffé värdig den galne hattmakaren, känns det som.

Då de rödgröna skär ner på alliansens satsningar och sedan försöker få det till att de investerar tappar jag lätt hakan. Men det är så man gör då man vill visa sig duktig men ingenting har att föra till bordet. Vem ska berätta för kejsarinnan att kejsarinnan är naken?

Hur har de tänkt finansiera de där extremt energikrävande leksakstågen som ska gå hela vägen ut till farstun men inte längre och hur ska de finansiera alla andra fantastiska vallöften de ger oss? Gärna höghastighetståg, men med vilken el och med vilka pengar och verkligen på fullaste allvar i små etapper som är så korta att tågen knappt hinner starta innan rälsen tar slut?
Gärna mer pengar till vård, skola, omsorg. Men varifrån kommer de pengarna? Jo, en slakt av de extra investeringar regeringen redan utlovat, så att det finns än mindre pengar till vård, skola, omsorg. Jag förstår faktiskt inte...

Sosseland vore kanske jättebra om det var så att vi kunde småfuska och lägga till litet extra monopolpengar här och var då plånboken sinade. Som det är nu kommer Sverige hamna i tidernas skuldfälla om de rödgröna får makten och ens inbillar sig att de ska försöka att hålla alla de vilda löftena de ger oss.

Vi vill ha allt, men kan vi få det?

Intressant.

Axelsson, Kjellberg, Grundén, Johnson, Magnus Andersson, MaryXJ, Westerberg, Norah4you, Runo, Kent Persson, Åberg, Böhlmark, Mårtensson, Törnqvist, Arkelsten, P2, Essbeck, Gerdau,
Wendt, Lidby, GP Ledarbloggen, Isobel, Olsson, Wikén, PLC, Tänkt och tyckt, Grevad lux, Jonsson, Röda Malmö, Johan Pettersson, Bjerke, Gråsäl, Flute, Skånskans ledarblogg, Gustafsson, PLC, Annie, VK Blogg, Isak, Edvin, Lindholm, Abrahamsson, ProjO,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik