2010-05-17

Att bli trakasserad för sina politiska åsikter är inte ok!

Tydligen har en medlem i Liberala Ungdomsförbundet blivit trakasserad på grund av sitt arbete i förbundet och för sin politiska övertygelse. Det börjar bli alltmer vanligt överhuvudtaget, tycks det mig, att sådant förekommer och oavsett partitillhörighet och övertygelse är det aldrig någonsin ok. Jag vill föra fram det budskapet tydligt så att ingen kan missförstå det.

Jag kan tolerera och även uppskatta hårda ideologiska debatter och jag kan absolut ta en fullskalig strid rörande sakfrågor. Men jag blir ruskigt förbannad då människor jagas och förföljs för sina åsikter oavsett var eller varför.

Det är inte och kommer aldrig vara acceptabelt i min värld att människor utsätts för den här sortens ageranden och jag vill tydligt markera mitt stöd och hela LUF's stöd för den medlem som råkat illa ut för sitt arbete med förbundet.

Ingen politiskt aktiv ska behöva riskera hot och förföljelser i det här landet eller någon annanstans i världen. Det är aldrig försvarbart. Det är aldrig något en demokratisk stat kan ta lätt på. Riskerar vi förföljelser för våra politiska åsikter är vi snart jävligt illa ute och då förtjänar vi heller inte att kalla oss en demokrati.

Skämmes ta mig fan! Barn!

Väx upp och gör litet nytta och ge fan i att trakassera varann!

Point taken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik