2010-05-06

Politik 2.0

Kul grej jag ska göra ikväll... Kommer besöka releasen av Politik 2.0. Tydligen är jag omnämnd litet här och där, vilket förstås är kul. Artikel i Expressen finns här.

Boken handlar om sociala medier inom politiken och den förändring det medför av det mediala men även det sociala samhället och klimatet. En otroligt mångskiftande värld som är mer omfattande än de flesta förstått. För oss som lever våra liv i den världen är det fint att få en liten hint om hur världen upplevs inifrån och utifrån och att få en kontakt till vår egen värld via en sorts yttre bekräftelse. Sådant kan vara rätt viktigt ändå, tänker jag. Det blir till en spegel på något vis. En reflexion kring vad vi egentligen sysslar med.

Hur påverkas politiken av sociala medier? Hur påverkas samhället? Har opionionsbildningen tagit en helt ny väg? Vad innebär det för oss som politiker och vad innebär det för väljare och för samhället i stort?

Politik 2.0 är välkommen som en vägvisare på många plan. Jag är glad att den ikväll får se ljuset ordentligt. Det är inte en dag för tidigt.

Även här:
Raymond, Seved, Peter, Beijbom, Mary, Kent, Kulturbloggen, Mikael,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik